Πώς να δουν όλοι το status update σας στο Facebook

Πώς να δουν όλοι το status update σας στο Facebook

Γάμος, μωρό, καινούρια δουλειά, και άλλα γεγονότα που δήθεν συνέβησαν σε μια χρήστη, εκτόξευσαν το status update της στην κορυφή του News Feed.

Όταν η Margarita Noriega αποφάσισε να δοκιμάσει τον αλγόριθμο του Facebook, o οποίος «αποφασίζει» ποια posts θα εμφανίζονται περισσότερο από κάποια άλλα, ήταν σχεδόν βέβαιη για το τι θα επακολουθήσει.

«Παιδιά, έχω φοβερά νέα για την οικογένεια και τους φίλους μου! Συγχαρητήρια! Το Facebook μπορεί να σας δείξει αυτό το post ή όχι. Αλλά λέξεις-κλειδιά όπως μωρό, γάμος, αρραβώνας και καινούρια δουλειά είναι πιθανότερο να καταλήξουν στην κορυφή του News Feed. Έτσι το δοκιμάζω για να δω τι θα γίνει!».

Αυτό ήταν το status update της. Δεν πήρε και τόσα πολλά likes, αλλά οι φίλοι της το έβλεπαν πρώτο-πρώτο στο News Feed τους για τέσσερις ολόκληρες μέρες. Είχε μαντέψει σωστά στο ότι το Facebook είναι το μέρος όπου πάμε να διαλαλήσουμε τη χαρά μας (και να πούμε πόσο ωραία περνάμε) ώστε να φανούμε πιο χαρούμενοι και πιο επιτυχημένοι από όσο πραγματικά είμαστε.

 

Τα comments μετράνε επίσης. Κάθε νέο comment ξαναφέρνει ψηλά το post, πράγμα που έχει αποτέλεσμα περισσότερες θεάσεις, άρα και νέα σχόλια και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Η Margarita Noriega είναι director of social media στο Fusion, ένα online νεανικό δίκτυο ειδήσεων. Σε συνεντεύξεις της αυτές τις μέρες αναφέρει πως υποψιαζόταν τον μηχανισμό που κατατάσσει τα posts, αλλά ήθελε να το επιβεβαιώσει, έστω και αν το δικό της «κατέλαβε» τα news feeds σχεδόν όλων των φίλων της και, αφού το έκανε public -δηλαδή ορατό σε όλους-, και αρκετών ακόμα χρηστών.

Διαβάστε ακόμη:

Το Facebook δοκιμάζει τα «posts που εξαφανίζονται»

Facebook αξίας 200 δισ. δολαρίων και βάλε…