Πώς να εκμεταλλευτείτε το Facebook στην επιχείρησή σας

Πώς να εκμεταλλευτείτε το Facebook στην επιχείρησή σας

Τέσσερις δοκιμασμένες πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την προβολή και τα αποτελέσματά σας.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη ένα event που σκοπό είχε την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών μεταξύ μικρών επιχειρήσεων με θέμα την προβολή τους στο Facebook. Το συμπέρασμα που βγήκε είναι πως όλο και περισσότεροι στρέφονται στο Facebook για αυτό το σκοπό, και μάλιστα έχουν αρχίσει να παίρνουν και τα πρώτα «μαθήματα» από τη χρήση του και πώς ακριβώς λειτουργεί στο δύσκολο και άκρως ανταγωνιστικό τοπίο του «Μεγάλου Μήλου».

Αξιοποιήστε προς όφελός σας το viral content
To Fairway είναι ένα κλασικό σούπερ μάρκετ τροφίμων και οι υπεύθυνοί του δεν πίστευαν πως το είδος της επιχείρησής τους είναι από αυτά που μπορούν να γίνουν ελκυστικά στα social media. Ωστόσο, παρατηρώντας τους πελάτες τους, είδαν πως πολλοί από αυτούς φωτογράφιζαν ράφια, καρότσια και προϊόντα μόνο και μόνο για να ποστάρουν την εικόνα στο Facebook. «Αγκάλιασαν» την κίνηση αυτή ενθαρρύνοντας τους πελάτες να ποστάρουν και στη σελίδα της εταιρείας. Στη συνέχεια, η εταιρεία είδε πως το να μοιράζεσαι εικόνες που είναι ήδη viral αυξάνει φοβερά την κίνηση. Μια από τις πιο επιτυχημένες της αναρτήσεις ήταν όταν απλώς έκαναν share την εικόνα μιας γάτας που δήθεν αναρωτιόταν «κι αν soy milk είναι κανονικό γάλα που μας συστήνεται στα ισπανικά;»

Αξιοποιήστε την επικαιρότητα
Οι ιδιοκτήτες της Roundabout Theatre Company, που διαχειρίζεται θέατρα και σκηνές στο Broadway, ξεκίνησε καμπάνια με τίτλο «It’s about you», μέρος της οποίας περιελάμβανε φωτογραφίες πελατών εμπνευσμένες από γνωστά θεατρικά έργα οι οποίες ανέβαιναν στην επίσημη σελίδα της στο Facebook. Κατά τις τελευταίες εκλογές η Roundabout έφτιαξε ένα θεατρικό έργο στο οποίο οι θεατές μπορούσαν να ψηφίσουν για το ποιο θα είναι το τέλος του έργου, αξιοποιώντας έτσι το εκλογικό κλίμα που κυριαρχούσε.

Βάλτε όλους να κάνουν Check In
Η λειτουργία Chech In του Facebook, δηλαδή το να δηλώνουμε πως μόλις μπήκαμε σε ένα κατάστημα, venue ή οποιοδήποτε χώρο, είναι κεντρικό στοιχείο της καμπάνιας προβολής του Astor Row Café. Όχι μόνο υποχρεώνει τους υπαλλήλους του να κάνουν Check In κάθε φορά που έρχονται στη δουλειά, αλλά κάνει το ίδιο και με τους πελάτες προκειμένου να τους δώσει τον κωδικό του Wi-Fi. Οι ιδιοκτήτες δηλώνουν πως το engagement είναι τόσο ισχυρό που όταν οργάνωσαν μια ισπανική βραδιά με μουσική και ιβηρικές λιχουδιές και την διαφήμισαν μέσω Facebook, αυτή εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο επιτυχημένα event τους.

Μειώστε όσο γίνεται το καθαρά προωθητικό περιεχόμενο
Η σελίδα σας δεν είναι διαφημιστική αφίσα, ούτε κατάλογος προϊόντων. Το κοινό θα σας γυρίσει την πλάτη αν δει πως το μόνο που ανεβάζετε είναι τέτοιο υλικό. Η εταιρεία νημάτων πλεξίματος Yarn δηλώνει πως μόλις το 20% των αναρτήσεών της αφορά σε προϊόντα της. Το υπόλοιπο 80% είναι όμορφες φωτογραφίες, καλημερίσματα και διάφορα share από οτιδήποτε βρίσκεται στο Internet και μπορεί να φτιάξει τη διάθεση του αναγνώστη που θα το δει.

Διαβάστε ακόμη:

Το νέο app του Facebook που αποκαλύφθηκε κατά λάθος!

Το Facebook πάει Κίνα για αύξηση πωλήσεων

Το Facebook επιλέγει την ελληνική Workable για να βοηθήσει startups!