Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο ψύκτη νερού;

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο ψύκτη νερού;

Μια λύση για καθαρό νερό είναι η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού και μάλιστα από ψύκτη

Δεκάδες μελέτες και εμπεριστατωμένες έρευνες ανά τον κόσμο πιστοποιούν το γεγονός πως το πραγματικά καθαρό και φρέσκο νερό προσφέρει πληθώρα ευεργετικών συνεπειών στον ανθρώπινο οργανισμό και συνεισφέρει σημαντικά στην υγεία και ευεξία μας. Μάλιστα, παρότι όλοι γνωρίζουμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό του πλανήτη μας καλύπτεται από νερό, λίγοι ξέρουν πως αν ολόκληρο το νερό της γης (από θάλασσες, λίμνες κ.λπ.) χωρούσε σε ένα γαλόνι (3,79 λίτρα), μόνο ένα κουτάλι της σούπας θα ήταν το πραγματικά καθαρό νερό που θα μπορούσαμε να πιούμε. Αυτό και μόνο είναι μια αρκετά σημαντική ένδειξη πως νερό από νερό διαφέρει και ιδίως το πόσιμο.

Μια λύση για καθαρό νερό είναι η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού και μάλιστα από ψύκτη. Η επιλογή, όμως, του κατάλληλου ψύκτη εμφιαλωμένου νερού δεν είναι μία εύκολη απόφαση αλλά θα πρέπει να γίνεται μετά από προσεκτική έρευνα.

Καταρχάς, πρέπει να αναλογιστούμε τις ανάγκες που θέλουμε να καλύπτει ο ψύκτης, τόσο από άποψη χώρου (οικία, εργασιακός χώρος κλπ) όσο και από άποψη κατανάλωσης νερού ώστε να επιλέξουμε τον κατάλληλο τύπο.

Από εκεί και πέρα, σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα του νερού στη φιάλη, ώστε να είμαστε σίγουροι για την καθαρότητα του νερού που καταναλώνουμε. Πολλοί εμπιστεύονται μόνο τη γεύση του νερού, η οποία αν και σημαντικός παράγοντας δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο επιλογής. Αν όμως γνωρίζουμε την πηγή του νερού και πρόκειται για κάποια ανέγγιχτη τοποθεσία, μακριά από κατοικίες και γεωργικές ή βιομηχανικές μονάδες, είναι πολύ πιθανό το νερό που προσφέρει να είναι πραγματικά καθαρό. Εκτός αυτού όμως, θα πρέπει να ελέγχουμε τη σύσταση, τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα του νερού, λαμβάνοντας υπόψιν πιθανές πιστοποιήσεις και ελέγχους που γίνονται στο νερό.

Στη συνέχεια, εξετάζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ψυκτών ώστε να επιλέξουμε αυτόν που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μας. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ακόμα και το αρτιότερο σύστημα να έχει ένας ψύκτης, δεν είναι αρκετό για την εξασφάλιση καθαρού νερού εάν ο ψύκτης δε συντηρείται σωστά. Αυτό συμβαίνει διότι μετά από μερικές ημέρες χρήσης, στα εσωτερικά μέρη του ψύκτη που έρχονται σε επαφή με το νερό είναι πιθανό να παρουσιαστεί μικροβιολογική επιμόλυνση. Η λύση σε αυτό είναι μια και ονομάζεται υγειονομική συντήρηση, η οποία μάλιστα, σύμφωνα με τις οδηγίες της European Bottled Watercooler Association (EBWA), θα πρέπει να πραγματοποιείται κάθε 4 μήνες. Χωρίς αυτή, μετά από ένα διάστημα ο ψύκτης δεν θα παράγει πραγματικά καθαρό νερό, όπως ίσως νομίζουμε.

Τέλος, πέρα από το εμφιαλωμένο νερό και τον ψύκτη, μεγάλη σημασία στην τελική μας απόφαση θα πρέπει να έχει και η εταιρία που παρέχει το νερό και τον ψύκτη. Σε αυτό περιλαμβάνονται οι μονάδες εμφιάλωσης της εταιρίας, οι πιστοποιήσεις των διαδικασιών που εφαρμόζει, η σωστή καθοδήγηση για την κατάλληλη επιλογή ψύκτη, η τεχνική υποστήριξη και η εξυπηρέτηση καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας (after sales service).

Σε όλα αυτά δίνει μεγάλη σημασία η Rainbow Waters, η οποία έχοντας παρουσία από το 1999, έχει πλέον πάνω από 315.000 ευχαριστημένους πελάτες σε όλη την Ελλάδα.

H Rainbow Waters φέρνει στο ποτήρι μας το εμφιαλωμένο νερό Διώνη, το οποίο πηγάζει από μια πραγματικά παρθένα περιοχή στη Δωδώνη Ιωαννίνων, σε υψόμετρο 750 μέτρων. Πέρα όμως από τη φυσική καθαρότητα του νερού, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής και εμφιάλωσης της εταιρίας, πραγματοποιούνται τακτικοί έλεγχοι, οι οποίοι εξασφαλίζουν στην εταιρία τις πιστοποιήσεις που διαθέτει. Μάλιστα στο νερό γίνονται 420 ποιοτικοί έλεγχοι ανά 8 ώρες!

Παράλληλα, η Rainbow Waters έχει επιλέξει να προσφέρει τους ψύκτες τελευταίας τεχνολογίας Ebac. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της Rainbow Waters επισκέπτονται κάθε τετράμηνο το χώρο στον οποίο έχει εγκατασταθεί ο ψύκτης νερού και εφαρμόζουν την υγειονομική συντήρηση, αφαιρώντας όλα τα σημεία του ψύκτη που έρχονται σε επαφή με το νερό (το δοχείο αποθήκευσης του νερού, τα σωληνάκια, τις βρύσες) και τοποθετώντας καινούργια, που έχουν κατασκευαστεί σε αποστειρωμένο περιβάλλον.

Η μέθοδος αυτή είναι η μόνη που εξασφαλίζει 100% απολύμανση του ψύκτη και άρα ότι το νερό που φτάνει στο ποτήρι μας έχει ακριβώς την ίδια σύσταση και ποιότητα με το νερό της φιάλης!

Διαβάστε περισσότερα για:

Την εξυπηρέτηση που προσφέρει η RainbowWaters

Τους Ψύκτες Εμφιαλωμένου Νερού της RainbowWaters

10 Tips για να πίνουμε περισσότερο Νερό