Πώς θα λέγεται η Monsanto μετά τη συγχώνευσή της με τη Bayer

Πώς θα λέγεται η Monsanto μετά τη συγχώνευσή της με τη Bayer

Μία εβδομάδα μετά τη συμφωνία των δυο εταιρειών, η Bayer σκέφτεται να ξεφορτωθεί το όνομα της Monsanto.

To όνομα της Monsanto μπορεί να «χαθεί» μετά τη συγχώνευσή της με τη Bayer.

O γίγαντας αγροτικής βιομηχανίας εξαγοράστηκε από τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία για το ποσό των 66 δισ. δολαρίων, ενώ η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο προσθέτει ότι η εταιρεία σκέπτεται να «ξεφορτωθεί» το περίφημο όνομα Monsanto, ενώ τα προϊόντα της, όπως τα ζιζανιοκτόνα και οι σπόροι, θα μπορούν να πωλούνται ως εμπορικά σήματα της Bayer CropScience.

Ένας λόγος που θέλει η Monsanto να «απαλλαχθεί» από το όνομά της είναι ότι η ίδια έχει μια αρκετά κακή φήμη στους οικολόγους, οι οποίοι δεν εγκρίνουν τη χρήση των γενικά τροποποιημένων καλλιεργειών της, από την άλλη, όμως, ούτε η Bayer έχει δεχθεί καλές κριτικές, εξαιτίας της εισαγωγής της ασπιρίνης στην αγορά το 1899.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του ονόματος, ενώ ο CEO της Monsanto, Hugh Grant, εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτήν την πιθανή αλλαγή, σχολιάζοντας ότι «η εταιρεία πρέπει να δώσει περισσότερο βάρος στα προϊόντα της κι όχι τόσο στο όνομά της».

Διαβάστε επίσης: Monsanto: Μπορεί η εταιρεία που έχει επικριθεί όσο καμία να σώσει τον πλανήτη;