Πώς θα μοιάζουν τα αεροσκάφη του μέλλοντος;

Πώς θα μοιάζουν τα αεροσκάφη του μέλλοντος;

Διάφανες καμπίνες, έξυπνα καθίσματα, χαμηλότερη κατανάλωση και θαλαμίσκοι επιβατών που πάνε από την πόλη απ' ευθείας στον αέρα (βίντεο).

Προτού η πραγματικότητα έρθει και τα ισοπεδώσει όλα, οι μηχανικοί έχουν πάντα την ευκαιρία να εκφράσουν το όραμά τους για το πώς φαντάζονται το μέλλον της αεροπορίας.

Το πρώτο μεγάλο στοίχημα είναι η αλλαγή της εμπειρίας του ταξιδιώτη, ο οποίος έχει καταλήξει να πετά στοιβαγμένος σε στενά καθίσματα για ώρες. Οι προτάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης περιλαμβάνουν νέου τύπου καθίσματα που θα παίρνουν ενέργεια από τη ζέστη του σώματός του και θα δημιουργούν ολογράμματα μπροστά του όπου θα προβάλλονται πληροφορίες, ταινίες, παιχνίδια, ένα ολόκληρο IFE στον «αέρα» μπροστά του.

Αλλά το εντυπωσιακότερο όραμα είναι η πανοραμική θέα από την καμπίνα. Αυτό θα επιτευχθεί είναι με τη χρήση νέων διάφανων υλικών, είτε με την προβολή πραγματικών εικόνων στις εσωτερικές επιφάνειες ώστε να δίνεται η αίσθηση της διαφάνειας.

Δείτε το όραμα της Airbus για τη διάφανη καμπίνα

Μεγάλη σημασία δίνεται στην οικονομία καυσίμου. Ακόμα και 1% μικρότερη κατανάλωση σε εκατομμύρια πτήσεις επί χρόνια, σημαίνει εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνεπώς κάθε πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση ωφελεί τους πάντες.

Δείτε το όραμα της Airbus για οικονομικότερες πτήσεις, με συστήματα υποβοήθησης απογείωσης στα αεροδρόμια και πτήσεις σε σχηματισμό, όπως τα μεταναστευτικά πουλιά

Διαβάστε ακόμη:

Το αεροσκάφος που μπορεί να πετάει για πάντα

Τα αεροπλάνα του Μουντιάλ

Ποια είναι η πιο περιζήτητη θέση στο αεροπλάνο;