Ποτάμι: Έφυγε ο Αμυράς, έρχεται ο Θεοχαρόπουλος;

Ποτάμι: Έφυγε ο Αμυράς, έρχεται ο Θεοχαρόπουλος;

H ανεξαρτητοποίηση Αμυρά φέρνει το Ποτάμι χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή.

Την ανεξαρτητοποίησή του και την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού ανακοίνωσε ο Γιώργος Αμυράς.

Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Αμυρά σηματοδοτεί τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, καθώς πλέον απομένουν τέσσερις βουλευτές και όχι πέντε, όπως απαιτείται. Έτσι, από στη στιγμή που η Κ.Ο. του Ποταμιού δεν υφίσταται, όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού θεωρούνται ανεξάρτητοι.

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά όταν «τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα».

Ο βουλευτής ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και «όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Ο κ. Αμυράς είχε εδώ και ημέρες αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κόμμα, καθώς αντιτίθεται στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ανεξαρτητοποίηση Αμυρά φέρνει το Ποτάμι χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή, όμως φαίνεται ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης αναζητά τον πέμπτο βουλευτή στο πρόσωπο του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ψαριανό υπάρχουν επαφές του Θ. Θεοχαρόπουλου με τον Σ. Θεοδωράκη, τουλάχιστον τις προηγούμενες ημέρες όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου από τη Φώφη Γεννηματά ίσως ανοίγει τον δρόμο για τη μετακίνησή του προς το Ποτάμι, γεγονός που ίσως, αν επιβεβαιωθεί, θα δώσει και πάλι τη δυνατότητα στο Ποτάμι να διαθέτει Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς θα μετράει και πάλι πέντε βουλευτές.