Ποιος κερδίζει από το Pokemon Go;

Ποιος κερδίζει από το Pokemon Go;

Σήμερα η αξία της startup εταιρείας αγγίζει τα 3,65 δισ. δολάρια.

Χάρη στη ραγδαία άνοδο του Pokemon Go, η Niantic έχει σήμερα αξία περίπου 3,65 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citibank, οι οποίοι προβλέπουν ότι στο μέλλον η εταιρεία θα εισέλθει στο κλάμπ των unicorns.

Παρατηρώντας τα εκτιμώμενα έσοδα του Pokemon Go, οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Niantic θα φέρει 750 εκατ. δολάρια σε έσοδα τη φετινή χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι η τρέλα της εφαρμογής έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο από τις 6 Ιουλίου, ενώ κυριαρχεί στα διαγράμματα των iOS και των Android, με την Αpple να δηλώνει την περασμένη εβδομάδα ότι σημείωσε ρεκόρ λήψεων από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι χρήστες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στην εφαρμογή, περίπου 33 λεπτά την ημέρα, παρά στο Facebook ή το Snapchat. Το ποιος βγάζει χρήματα πραγματικά από αυτό το παιχνίδι είναι πολύ περίπλοκο. Αυτό που είναι γνωστό όμως είναι ότι το Pokemon Go συνεργάζεται με τη Niantic και την The Pokemon Company.

Παρόλο που η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν, προσφέρει αγορές στο εσωτερικό της, οι οποίες είναι προσοδοφόρες για τη Niantic, το Google Play και το App Store της Apple. Μάλιστα, οι αναλυτές της Citibank αναφέρουν ότι η Google θα μπορούσε να φέρει 77 εκατ. δολάρια επιπλέον έσοδα τη φετινή χρονιά από το παιχνίδι, ενώ κέρδη αναμένεται να δούν και το Facebook και το Google.

Σημειώνεται ότι η Niantic ξεκίνησε ως ένα τμήμα στο εσωτερικό της Google, δημιουργώντας εφαρμογές παιχνιδιών όπως το Field Trip και το Ingress.

Η εταιρεία που δεν θα επωφεληθεί τόσο, όσο οι περισσότεροι υποθέτουν είναι η Nintendo. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν απότομα τη Δευτέρα μετά τη δήλωση της ότι κατέχει μόνο το 32% της The Pokemon Company. Νωρίτερα, η μετοχή της Nintendo είχε εκτιναχθεί στα ύψη, καθώς οι επενδυτές έκριναν εσφαλμένως ότι το παιχνίδι είναι δημιούργημά της.