Πούτιν: «Μεγάλο έγκλημα των Ουκρανών να πάρουν τα όπλα»

Πούτιν: «Μεγάλο έγκλημα των Ουκρανών να πάρουν τα όπλα»

«Πρέπει να κάτσουμε να συζητήσουμε γιατί έχουμε κοινά συμφέροντα – Δεν κάνουμε ο ένας χωρίς τον άλλον». 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ουκρανίας να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, αντί να προσπαθήσει να αρχίσει διάλογο με τον ρωσόφωνο πληθυσμό, αποτελεί «μεγάλο έγκλημα».

«Μόνο μέσω του διαλόγου, και σύμφωνα με τις δημοκρατικές διαδικασίας, και όχι χρησιμοποιώντας τις ένοπλες δυνάμεις, τα τανκς και την αεροπορία, είναι δυνατόν να υπάρξει τάξη στη χώρα”, που οδηγείται από την ουκρανική ηγεσία στον γκρεμό», τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση. Αναφερόμενος στην τετραμερείς συνομιλίες που θα διεξαχθούν σήμερα στην Γενεύη με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης , της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ο Πούτιν είπε ότι «πολύ σημαντικές» και κάλεσε την ουκρανική ηγεσία να αρχίσει διάλογο με τις ρωσόφωνες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Βυθίζεται στον εμφύλιο η Ουκρανία – Συγκρούσεις με νεκρούς

Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα φθάσουν σε συμβιβασμό μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, αφού οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα. «Είμαι βέβαιος ότι θα έλθουμε σε αμοιβαία κατανόηση με την Ουκρανία. Δεν μπορούμε να κάνουμε ο ένας χωρίς τον άλλον», είπε.

Αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία είπε ότι πρόκειται για ανοησίες. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στην Κριμαία κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ