«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για το τριετές ελληνικό πρόγραμμα

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για το τριετές ελληνικό πρόγραμμα
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως υιοθέτησε τις απαραίτητες αποφάσεις για το νέο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Με ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Πέμπτης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε πως υιοθέτησε τις αποφάσεις για την συμφωνία που αφορά στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα.

Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενόψει της συνάντησης του Eurogroup την Παρασκευή, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σημειώνεται πως στο αυριανό Eurogroup δεν θα παραστεί ο κ. Γιούνκερ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος Βλάντις Ντομπρόφσκις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

«Κατόπιν της τεχνικής συμφωνίας για ένα μνημόνιο κατανόησης μεταξύ των θεσμικών οργάνων και των ελληνικών αρχών, η Επιτροπή υιοθέτησε σήμερα το πρωί τα απαραίτητα σχέδια αποφάσεων του Συμβουλίου για ένα τριετές πρόγραμμα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ). Τα έγγραφα θα διαβιβαστούν στο Συμβούλιο πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή.

Ο Πρόεδρος Juncker μίλησε με τον Πρόεδρο του Eurogroup Dijsselbloem προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις και να προετοιμαστεί για το αυριανό Eurogroup, όπου η Επιτροπή θα εκπροσωπηθεί από τον Αντιπρόεδρο Dombrovskis, αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, γνωστοποίησαν και μέσω Twitter την υιοθέτηση των απαραίτητων αποφάσεων.