Ανησυχία για «πανικό» ξεπουλήματος στο bitcoin; – Οι ενδείξεις για τα 60.000 δολάρια

Ανησυχία για «πανικό» ξεπουλήματος στο bitcoin; – Οι ενδείξεις για τα 60.000 δολάρια
The Bitcoin symbol, the largest cryptocurrency by market cap that operates free of any central control and that relies on a peer-to-peer software and cryptography, on a luminous banner on the BitBase stand during the Mobile World Congress 2023 on March 10, 2023, in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Cros/NurPhoto) (Photo by Joan Cros / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: pixabay.com
Οι εισροές από τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) του bitcoin έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά από το halving του bitcoin περιγράφει το CoinDesk.com, με τον αναλυτή της FxPro, Άλεξ Κούπτσικεβιτς, να υποστηρίζει πως το μεγαλύτερο crypto στον κόσμο θα μπορούσε να βρεθεί εν μέσω sell-off αν βρεθεί κάτω από τα επίπεδα των 60.000 δολαρίων τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται πως λίγο μετά από τις 14:00 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) το bitcoin κέρδιζε 1,8% στα 62.250 δολάρια.

Από τα μέσα του Μαρτίου και από το halving στα μέσα του Απριλίου (η διαδικασία που πραγματοποιείται μία φορά ανά τέσσερα χρόνια και η οποία μειώνει στο μισό την «αμοιβή» των miners του bitcoin), το νόμισμα κινείται μεταξύ ενός εύρους τιμών από τα 60.000 έως τα 70.000 δολάρια.

Οι εισροές από τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) του bitcoin έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς καταγράφεται μια γενική έλλειψη παραγόντων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως καταλύτες στην αγορά.

Ο Κούπτσικεβιτς στάθηκε στη μείωση του mining τις τελευταίες εβδομάδες, υποστηρίζοντας πως «υπάρχει πίεση που πιθανότατα σχετίζεται με τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων από τους miners και τους φόβους για αυστηρότερη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μια κίνηση του bitcoin κάτω από τα επίπεδα των 60.000 δολαρίων θα μπορούσε να προκαλέσει κάτι σαν πώληση πανικού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: