Πράσινο φως για το «ντηλ» Kabel Deutchland-Vodafone αξίας 7,7 δισ.

Πράσινο φως για το «ντηλ» Kabel Deutchland-Vodafone αξίας 7,7 δισ.

Το 75% των μετόχων της Kabel ενέκρινε την προσφορά της Vodafone για 87€ ανά μετοχή.

Η Vodafone αναλαμβάνει τον έλεγχο της μεγαλύτερης εταιρείας δικτύου της Γερμανίας, της Kabel Deutchland, μετά από συμφωνία που έφτασε τα 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το απαιτούμενο 75% των μετόχων της Kabel συμφώνησε με την πρόταση των 87€ ανά μετοχή, με την Vodafone να προχωρά σε μια κίνηση κλειδί για την καταπολέμηση της μείωσης των εσόδων από την πώληση συνδρομών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και τις τηλεοπτικές  και ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη: «Ντηλ» Vodafone-Verizon ύψους 130 δισ. δολαρίων

Η εξαγορά βρέθηκε ένα βήμα πριν την καταστροφή, μιας και το hedge fund Elliot Capital Advisors, διπλασίασε -λίγο πριν τη συμφωνία- το μετοχικό της μερίδιο στην Kabel -φτάνοντας στο 10,9%- με στόχο να πιέσει την Vodafone για μεγαλύτερη προσφορά.

Η συμφωνία αφήνει μία τεράστια «προίκα» 32 εκατομμυρίων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, με πρόσβαση σε 7,6 εκατ. επιπλέον συνδρομητές, 32 ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια, 100 ψηφιακά και μια μεγάλη ποικιλία ραδιοφωνικών συχνοτήτων.

Διαβάστε ακόμη: Χάκερς «σήκωσαν» προσωπικά δεδομένα 2 εκατ. πελατών

Μετά την εξαγορά των 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, την Verizon Wireless, η Vodafone συνεχίζει την επιθετική πολιτική εξαγορών, η οποία σηματοδοτεί μια γενικευμένη αλλαγή στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών.

Η διορία παράδοσης των μετοχών από πλευράς των μετόχων Kabel Deutchland είναι η 30η Σεπτεμβρίου, ενώ η συμφωνία αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από την ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.