Ρέκλινγκ: Η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς χρήματα

Ρέκλινγκ: Η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς χρήματα

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη «Le Figaro» έστειλε σήμα κινδύνου στην Αθήνα.

«Αν καθυστερήσει η αξιολόγηση, η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς χρήματα», δήλωσε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρθηκε και στο Ασφαλιστικό σημειώνοντας πως «αν δεν γίνει κάτι, σε πέντε χρόνια δεν θα είναι δυνατό να πληρωθούν συντάξεις. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει νέα ελληνική κρίση και αυτή τη χρονιά. Υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τη στιγμή που ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν συνεργαζόταν με τους θεσμούς».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, υπογράμμισε πως: «η διαπραγμάτευση χρέους δεν είναι επείγουσα διότι η Ελλάδα έχει πάρει μια περίοδο χάριτος δέκα ετών στην αποπληρωμή του χρέους και στο μεγαλύτερο μέρος των επιτοκίων που θα πρέπει να καταβάλει – ακόμα και αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει «ανταμοιβή» μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Κατά τη διάρκεια των δέκα επόμενων ετών, η εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα είναι υψηλή, και ως εκ τούτου, μια νέα ελάφρυνση του χρέους θα επηρέαζε τις πληρωμές κυρίως μετά το 2022».