Reload Greece: «Η Eνδύναμωση της Παγκόσμιας Κοινότητας»

Reload Greece: «Η Eνδύναμωση της Παγκόσμιας Κοινότητας»

Δεύτερο συνέδριο του Reload Greece με 250 επίδοξους επιχειρηματίες, μέντορες,επενδυτές και ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Tο Reload Greece διοργανώνει το δεύτερο Συνέδριο του στο Λονδίνο στις 29 Μαρτίου 2014 στο Hellenic Center, φιλοδοξώντας να υποδεχτεί 250 επίδοξους επιχειρηματίες, μέντορες,επενδυτές και ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν και να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Το συνέδριο θα εξετάσει την «Ενδυνάμωση της Παγκόσμιας Κοινότητας» υποδεικνύοντας τον ρόλο που αυτή παίζει σε μια οικονομία που αναπτύσσεται. Εξετάζοντας τα «Connected Models», τα μοντέλα που έχουν διεθνή προσανατολισμό, αλλά και αντίκτυπο στην Ελλάδα, το συνέδριο θα διερευνήσει νέους τρόπους με τους οποίους όλοι μπορούμε να δημιουργήσουμε αντίκτυπο στην Ελλάδα, απ’όπου και αν βρισκόμαστε.

Παίρνοντας ως παράδειγμα την επιτυχία ανθρώπων που ήδη χρησιμοποιούν τέτοια μοντέλα, θα αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας μιας ιδέας ή κοινωνικής επιχείρησης σύνδεδεμένης με τη Ελλάδα. Ο Μάνος Σηφάκης, ιδρυτής του customedialabs με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και γραφεία στη Λάρισα, είναι ένα χαρακτηριστικό παραδείγμα εταιρείας που δημιουργεί αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διαδραστικά εργαστήρια,όπου θα ανακαλύψουν χρήσιμα εργαλεία και τρόπους που μπορεί να τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο. Ο αντίκτυπος
αυτός μπορεί να είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών ή η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού γενικότερα.

«Σε αυτά τα δύο περίπου χρόνια, έχουμε καταλάβει πως οι νέοι που βρίσκονται μακριά από τη χώρα τους ψάχνουν όντως τρόπους να συνδεθούν με την Ελλάδα. Γι’ αυτό και είμαστε ενθουσιασμένοι που διοργανώνουμε το δεύτερο συνέδριο μας, αυτή τη φορά με σκοπό να δείξουμε στους Reloaders πως με την “Ενδυνάμωση της Παγκόσμια Κοινότητας” σήμερα, μπορούμε να κάνουμε Reload την Ελλάδα αύριο!», δήλωσε ο Μάρκος Κιοσέογλου, ιδρυτικό μέλος και General Manager του Reload Greece.

Στο συνέδριο θα φιλοξενηθούν ομιλιτές και άνθρωποι του επιχειρηματίκου κόσμου, όπως ο Νίκος Σταθόπουλος από το Hellenic Initiative, ο Luis Jeronimo, Project Manager του «Ideias De Origem Portuguesa», ενός προγράμματος χρηματοδοτούμενο από το Calouste Gulbenkian Foundation, ο Στάθης Χαϊκάλης, Συνιδρυτής του UpGreekTourism, ο Steve Vranakis, Executive Creative Director της Google Creative Lab και ο Περικλής Παπαδόπουλος, Αστροφυσικός της ΝASA.

«Είναι απίστευτο να βλέπεις νέους ταλαντούχους ανθρώπους σαν αυτούς που απαρτίζουν την ομάδα του Reload -οι περισσότεροι εθελοντές- να προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ακόμα και αν βρίσκονται μακριά από τη χώρα», δήλωσε ο Steve Vranakis. 

Το Reload Greece είναι το Κέντρο της Ελλληνικής Επιχειρηματικότητας στο Λονδίνο που προσπαθεί να βρει καινοτόμες λύσεις ως προς την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάκαμψη της χώρας. Ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία πέντε νέων και τώρα
αποτελείται από μια ομάδα 30 εθελοντών που έχει ως σκοπό να αναδείξει την παραγωγική και δημιουργική πλευρά της Ελλάδας και να εμπνεύσει νέους να αναπτύξουν τις δικές τους πρωτοπόρες ιδέες.

Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.

Διαβάστε περισσότερα:

Πέντε Έλληνες του Λονδίνου κάνουν «Reload» στην εξωστρέφεια