ΣΑΝΗ – Ikos: Mετά το μεγάλο deal έρχονται δύο νέα ξενοδοχεία

ΣΑΝΗ – Ikos: Mετά το μεγάλο deal έρχονται δύο νέα ξενοδοχεία

Πώς σχολιάζει στο FortuneGreece η πλευρά της ΣΑΝΗ το «χρυσό» deal στον χώρο του τουρισμού που προβλέπει επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ.

Τη δόξα του Αστέρα Βουλιαγμένης έρχεται να «κλέψει» η συμφωνία των εταιρειών Σάνη ΑΕ και Ikos ΑΕ μετά την επίσημη ανακοίνωσή τους ότι ολοκληρώθηκε η συνένωσή τους σε έναν όμιλο. Βασικοί μέτοχοι είναι οι Σταύρος και Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management, L.P., ενώ στο νέο σχήμα συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Goldman Sachs Asset Management και η Hermes GPE, καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού.

Η πρώτη φάση του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου που θα υλοποιηθεί από το νέο σχήμα των δύο εταιρειών περιλαμβάνει επεκτάσεις με νέες σουίτες και δωμάτια καθώς και εκτεταμένες ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και υποδομών στις μονάδες Sani Asterias, Sani Club, Sani Marina, Ikos Oceania και Ikos Olivia.

Όπως ανέφερε στο fortunegreece.com ο Διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ του SANI Resort , Αντώνης Αβδελάς ,πρόκειται για μια επένδυση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, στην πρώτη φάση της οποίας θα διοχετευθεί για τη επόμενη διετία το ποσό των 40 εκατ. ευρώ. «Το πιο σημαντικό είναι πως έχει εξασφαλιστεί η έλευση επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό. Το επενδυτικό σχήμα έχει κλείσει, το deal έχει υπογραφεί και πλέον κάθε μέτοχος έχει δεσμευτεί για το ποσοστό της συμμετοχής του σε οποιαδήποτε νέα επένδυση».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η εν λόγω συμφωνία δεν ήταν απρόσμενη για τη διοίκηση της Σάνη ΑΕ, αλλά η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. «Δουλεύαμε αρκετό καιρό το deal πριν κλείσει. Στην ουσία ήταν η τρίτη κίνηση που ακολούθησε μετά τη δημιουργία της Ikos και την ανάληψη του management από τη Σάνη. Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης για τον ελληνικό τουρισμό και θα οδηγήσει στο άνοιγμα 1.000 θέσεων εργασίας».

Ο κ. Αβδελάς αποκάλυψε μάλιστα πως μέσα στην επόμενη διετία θα έχουν δημιουργηθεί δύο καινούρια ξενοδοχεία που θα συμβάλλουν στη σταδιακή ανάπτυξη του Ikos Resorts, αλλά και στην πρόσληψη εκατοντάδων εργαζομένων.

Αναφορικά με τη διοίκηση του ομίλου, ο Σταύρος Ανδρεάδης θα ασκεί καθήκοντα Προέδρου, ενώ ο αδερφός του Ανδρέας, νυν Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, και ο Mathieu Guillemin, θα λαμβάνουν αποφάσεις με την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου. Όσο για τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του «χρυσού» deal ετοίμασε βαλίτσες για το εξωτερικό. Αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Σιγκαπούρη όπου πραγματοποιεί σειρά επαφών με παράγοντες από τον χώρο του τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αδελφοί Ανδρεάδη θεωρούνται από τα πιο δυνατά ονόματα που κινούν τα “ τουριστικά νήματα”, αφού η εμπειρία και η παρουσία τους στον συγκεκριμένο κλάδο ξεπερνούν τις τέσσερις δεκαετίες . Δεν είναι άλλωστε τυχαία η βράβευση του Σταύρου Ανδρεάδη, Πρόεδρου του ομίλου Σάνη ΑΕ, από την Ernst and Young, η οποία του απένειμε το βραβείο του «Πρωτοπόρου Έλληνα Επιχειρηματία για το 2013». Ήταν δε η πρώτη φορά, από το 1986 που διοργανώνεται ο εν λόγω θεσμός, που ένα τέτοιο βραβείο παραλήφθηκε από επιχειρηματία με δραστηριοποίηση στον τουριστικό κλάδο.

Υπενθυμίζεται πως το Sani Resort, που βρίσκεται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής σε μια ιδιωτική έκταση 4.500 στρεμμάτων με θέα στον Όλυμπο και το Αιγαίο, διακρίθηκε φέτος στα “ Tourism Awards 2015” λαμβάνοντας το Αργυρό βραβείο Καινοτόμου concept εστιατορίου για την «Ντομάτα».

Διαβάστε ακόμη: 

Ξενοδοχειακοί κολοσσοί κάνουν ξανά «check in» στην Ελλάδα