Σήμερα οι πρώτες τακτικές εμπορικές πτήσεις ΗΠΑ-Κούβας

Σήμερα οι πρώτες τακτικές εμπορικές πτήσεις ΗΠΑ-Κούβας
Ground crew hold U.S. and Cuban flags near a recently landed JetBlue aeroplane, the first commercial scheduled flight between the United States and Cuba in more than 50 years, at the Abel Santamaria International Airport in Santa Clara, Cuba, August 31, 2016. REUTERS/Alexandre Meneghini TPX IMAGES OF THE DAY - RTX2NQB5

Οι Αμερικανοί πλέον μπορούν να ταξιδεύουν στην Κούβα παρά το οικονομικό εμπάργκο που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στη νησιωτική χώρα από το 1962.

Οι πρώτες τακτικές εμπορικές πτήσεις μεταξύ αμερικανικών αεροδρομίων και της Αβάνας αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα το πρωί, δηλαδή, τυχαία, τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Αυγούστου η εταιρεία JetBlue εγκαινίασε την πρώτη τακτική εμπορική πτήση από το 1961 μεταξύ του αεροδρομίου Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα και της πόλης Σάντα Κλάρα στην κεντρική Κούβα.

Έκτοτε πολλές αεροπορικές εταιρείες τη μιμήθηκαν και συνδέουν με τακτικές πτήσεις τις ΗΠΑ με πολλές κουβανικές πόλεις, όχι όμως την Αβάνα.

Η πρώτη πτήση της American Airlines αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα στις 07:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας) από το Μαϊάμι για το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας.

«Θα γίνουμε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που διαθέτει τακτική σύνδεση με την κουβανική πρωτεύουσα εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια», δήλωσε η Μάρθα Πάντιν εκπρόσωπος της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας.

Από την Τετάρτη η American Airlines θα πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις ημερησίως από το Μαϊάμι, πρωτεύουσα των εξόριστων Κουβανών στις ΗΠΑ, με την Αβάνα. Μια άλλη τακτική πτήση θα ξεκινά από το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Η JetBlue θα εγκαινιάσει από την πλευρά της απευθείας πτήση από τη Νέα Υόρκη στην Αβάνα σήμερα στις 08:58 (τοπική ώρα 15:58 ώρα Ελλάδας).

Ως το τέλος του έτους 110 καθημερινές πτήσεις θα συνδέουν την Κούβα με τις ΗΠΑ, από τις οποίες οι 20 θα έχουν προορισμό την Αβάνα.

Οι Αμερικανοί μπορούν να ταξιδεύουν στην Κούβα παρά το οικονομικό εμπάργκο που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στη νησιωτική χώρα από το 1962, κάτι που σημαίνει ότι οι επίδοξοι ταξιδιώτες θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια μίας εκ των 12 κατηγοριών ταξιδιών που επιτρέπονται, μεταξύ άλλων για θρησκευτικούς, εκπαιδευτικούς, αθλητικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς.