Συνεργασία της ΑΒ Βασιλόπουλος με την WWF Ελλάς

Συνεργασία της ΑΒ Βασιλόπουλος με την WWF Ελλάς

Στόχος η προστασία της αλιείας και της βιωσιμότητας του επαγγέλματος των ψαράδων.

Σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, τους αλιείς της Καβάλας και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) προχωρά η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του επαγγέλματος των ψαράδων, των πληθυσμών των ψαριών, αλλά και την παροχή αξιόπιστων προϊόντων στους καταναλωτές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος του WWF Ελλάς για μια «Υπεύθυνη Αλιεία», η περιβαλλοντική οργάνωση και η ΑΒ Βασιλόπουλος, σε συνεργασία με τους αλιείς γρι-γρι της εταιρείας εμπορίας ψαριών «Μανιός» και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ), υλοποιούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο ένα πρόγραμμα βελτίωσης βιωσιμότητας στόλου.

Διαβάστε ακόμη: Και εγένετο το πρώτο 24ωρο σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Στόχος της συνέργειας είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του επαγγέλματος των ψαράδων, αλλά και των πληθυσμών των ψαριών, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να παράσχει στους καταναλωτές αξιόπιστα προϊόντα.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά στους πληθυσμούς σαρδέλας και γαύρου που αλιεύουν τα συγκεκριμένα σκάφη. Σε πρώτη φάση, θα αξιολογηθεί η κατάσταση του στόλου γρι-γρι της Καβάλας, σύμφωνα με τα πρότυπα του MSC. Στη συνέχεια, οι εμπλεκόμενοι φορείς θα διαμορφώσουν από κοινού τις αναγκαίες προτάσεις για τη βελτίωση βιωσιμότητας του στόλου και το σχέδιο δράσης, το οποίο θα εξασφαλίσει ένα υγιές μέλλον σε ψαράδες και στα ιχθυαποθέματα στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια. Είναι μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας του WWF Ελλάς και της ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο τη διατήρηση των φυσικών θαλάσσιων πόρων και τη βιωσιμότητα της αλυσίδας προμηθειών θαλάσσιων αλιευμάτων που ξεκίνησε το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ