Συνεργασία Fiat και Amazon για τη πώληση αυτοκινήτων μέσω internet

Συνεργασία Fiat και Amazon για τη πώληση αυτοκινήτων μέσω internet

Το πρόγραμμα αρχικά θα αφορά μόνο τους Ιταλούς αγοραστές και μοναχά τρία οχήματα.

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συνεργαστεί με τον αμερικανικό γίγαντα του διαδικτύου Amazon για την online πώληση αυτοκινήτων, σε τιμές έως και κατά ένα τρίτο χαμηλότερες σε σχέση με άλλες διαθέσιμες προσφορές.

Αρχικά, μόνο Ιταλοί αγοραστές θα μπορούν να αγοράζουν τα αυτοκίνητά τους με ένα απλό διαδικτυακό κλικ και οι προσφορές στην Amazon.it θα αφορούν μόνο τρία μοντέλα: το 500, το Panda και το 500L.

Η FCA είπε ότι η επιλογή των μοντέλων έγινε στοχευμένα, καθώς το Panda είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο στην Ιταλία ενώ οι αγοραστές του 500 και του 500L ενσαρκώνουν τον δυναμισμό και την περιπέτεια που αυτή η πρωτοβουλία θέλει να εκφράσει.

«Ήρθε η ώρα να προσφέρουμε στους καταναλωτές έναν νέο, αποτελεσματικότερο, και πιο διαφανή τρόπο επιλογής ενός νέου αυτοκινήτου» είπε ο Τζιανλούκα Ιτάλια, υπεύθυνος της Fiat Chrysler στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο μάνατζερ της έβδομης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο είπε ότι η συνεργασία θα αποδειχθεί δημοφιλής μεταξύ εκείνων των αγοραστών που αναζητούν προσφορές απ’ την άνεση του σπιτιού τους, προσθέτοντας ότι οι online πελάτες θα είναι σε θέση να αγοράζουν αυτοκίνητα σε τιμή έως κι ένα τρίτο χαμηλότερη σε σχέση με άλλες διαθέσιμες προσφορές.

Ο Ιτάλια προσέθεσε ότι σύμφωνα με έρευνες, οι μισοί Ιταλοί είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν αυτοκίνητο διαδικτυακά αλλά 97% προτιμούν να το παραλάβουν σ’ έναν παραδοσιακό αντιπρόσωπο.

Άρα, ύστερα απ’ την αρχική διαδικτυακή παραγγελία, οι αγοραστές θα καλούνται απ’ την Amazon να αποφασίσουν σε ποιον αντιπρόσωπο θα ολοκληρώσουν την αγορά και θα παραλάβουν το όχημα, το οποίο θα είναι έτοιμο προς παράδοση εντός δύο εβδομάδων απ’ το αρχικό …κλικ.