Συνεργασία Geely και Daimler στην Κίνα

Συνεργασία Geely και Daimler στην Κίνα

Οι δύο εταιρίες θα αναπτύξουν από κοινού την υποδομή λογισμικού για να υποστηρίξουν τις νέες δραστηριότητές τους στην Κίνα. Τα σχέδια και οι στόχοι.

Η κινεζική εταιρεία Geely Group Company και η γερμανική Daimler Mobility Services ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα συστήσουν μια κοινοπραξία υπηρεσιών μεταφοράς με μίσθωση οχημάτων (ride-hailing) στην Κίνα.

Η κοινοπραξία θα προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς ride-hailing σε πολλές κινεζικές πόλεις, χρησιμοποιώντας οχήματα ανώτερης κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένων και οχημάτων Mercedes-Benz, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιριών.

Ο στόλος αρχικά θα περιλαμβάνει τα μοντέλα Mercedes Benz S-Class, E-Class και V-Class καθώς και οχήματα Maybach, ενώ μπορεί να συμπληρωθεί από ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανώτερης κατηγορίας του ομίλου Geely.

Η κοινοπραξία, η οποία θα ανήκει εξ ημισείας στις δύο εταιρίες, θα εδρεύει στην πόλη Χανγκτζόου της ανατολικής Κίνας. Η Daimler Mobility Services είναι θυγατρική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler Group ενώ η Geely Group Company είναι η νέα επιχειρηματική οντότητα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Geely Holding Group.

Οι δύο εταιρίες θα αναπτύξουν από κοινού την υποδομή λογισμικού για να υποστηρίξουν τις νέες δραστηριότητές τους στην Κίνα.

«Η κοινοπραξία θα παίξει σημαντικό ρόλο καθώς συνεχίζουμε να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιό μας και τη διεθνή μας παρουσία κα να εδραιώνουμε την ισχυρή μας θέση στην αγορά υπηρεσιών μεταφοράς», δήλωσε ο Κλάους Έντενμαν, επικεφαλής της Daimler Financial Services.

Η Geely Holding έχει λανσάρει την CaoCao, μια κινεζική υπηρεσία υπηρεσιών μεταφοράς με μίσθωση οχημάτων, που αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 17 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες, με 1 εκατ. τακτικούς, ενεργούς χρήστες στην εφαρμογή, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Σήμερα, η Daimler προσφέρει υπηρεσίες διαμοιρασμού οχημάτων (car-sharing) σε πάνω από 470.000 πελάτες στην Κίνα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η ανάπτυξη τέτοιων υπηρεσιών, στις οποίες και οι δύο εταιρίες έχουν ήδη παρουσία, εντάσσεται στο πλαίσιο του μετασχηματισμού μας από έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων σε έναν παγκόσμιο όμιλο τεχνολογίας αυτοκινήτων», δήλωσε ο Αν Τσονγκχούι, πρόεδρος της Geely Holding.