SlotApp: Δημιουργώντας το πρώτο flirting app στην Ελλάδα

SlotApp: Δημιουργώντας το πρώτο flirting app στην Ελλάδα

Η Γλυκερία Αντωνάκη εξηγεί το μοντέλο της πιο... παιχνιδιάρικης εφαρμογής της ελληνικής αγοράς.

Το SlotApp επαναπροσδιορίζει τον όρο των flirting apps. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που μας παροτρύνει να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, μέσα από το παιχνίδι!

Αναλυτικότερα, το SlotApp μπαίνει σε έναν κόσμο “κλειδωμένων”- κυριολεκτικά θολών προφίλ και βοηθά τους χρήστες να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον.

Κάθε ερώτηση αντιστοιχεί και σε ένα στοιχείο του προφίλ του άλλου, αυτό σημαίνει πώς όσες περισσότερες σωστές απαντήσεις δώσει η μια πλευρά, τόσο πιο εύκολα θα ξεκλειδώσει την άλλη ώστε να καταφέρουν να μιλήσουν χωρίς εμπόδια.

Η Γλυκερία Αντωνάκη εκπροσώπησε την ομάδα της και κατάφερε να περάσει στους 10 φιναλίστ του Disrupt Greece που θα κερδίσουν ένα πακέτο υπηρεσιών ύψους 75.000 ευρώ. Σήμερα, δίνει τις δικές της απαντήσεις στις ερωτήσεις του battle.

Τι προβλήματα λύνει η εταιρεία σας   

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το Tinder για να κάνουν νέες γνωριμίες, αλλά από αυτούς μόνο 2% το παραδέχεται. Πολύ περισσότερο συχνό είναι αυτό το φαινόμενο «Taboo» σε συγκεκριμένες αγορές και κουλτούρες παγκοσμίως όπως η ελληνική.

Το SlotApp ξεκινώντας από Ελλάδα και Κύπρο, ήρθε για να καλύψει ένα συγκεκριμένο κενό. Δεν είναι ένα ακόμα dating app, αλλά το πρώτο flirting app!

Μυστήριο, παιχνίδι, ανταγωνισμός και νέες γνωριμίες είναι ανάγκες που καταφέρνουν και συνδυάζονται μαζί στο νέο αυτό κοινωνικό δίκτυο, καθώς οι παίκτες παίζουν παιχνίδια για να ανακαλύψουν σιγά σιγά ο ένας τον άλλον, κάνοντας ποιοτικό φλερτ και γνωριμίες μέσα από διασκεδαστικές «δοκιμασίες» και παιχνίδι.

Θεωρώντας το φλερτ ως απάντηση στην ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία αλλά και νέες γνωριμίες και στηριζόμενοι στην χαρά της επιβράβευσης που φέρνει το gamification, πιστεύουμε ότι το SlotApp έχει μέλλον!

Στην ελληνική αγορά, σημαντικοί έμμεσοι ανταγωνιστές όπως το BADOO και HAPPN λάνσαραν πρόσφατα, ενώ το Tinder πραγματοποίησε μέχρι και την πρώτη διαφημιστική καμπάνια.

Όμως, εμείς με το πλεονέκτημα αυτής της για πρώτη φορά διαφοροποίησης  και με νέα updates που ετοιμάζουμε, έχουμε σκοπό να διατηρήσουμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και το ενδιαφέρον των χρηστών μας κάνοντας το SlotApp καλύτερο και προσθέτοντας ακόμα πιο πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια και ερωτήσεις. Τέλος, κρυφές ερωτήσεις που παραπέμπουν σε φλερτ tips κρατούν τη συνέπεια της ιδέα μας, αλλά και διασκεδάζουν και εκπλήσσουν το χρήστη, καθώς προσπαθεί να «ξεκλειδώσει» νέες γνωριμίες!

Ποιοι είναι οι δυνητικοί κίνδυνοι / ρίσκα και πώς σκοπεύετε να τους αντιμετωπίσετε

Η αυξανόμενη τάση για Ad blocking και οι όλο και περισσότερο «απαιτητικοί» χρήστες αποτελούν για εμάς δίκαιες  προκλήσεις, για να κάνουμε το SlotApp συνεχώς καλύτερο στο παρόν και το μέλλον, με επόμενα updates που έχουν σχεδιαστεί, ερευνώνται και δοκιμάζονται. Οι παράγοντες αυτοί συντέλεσαν επίσης στην κοινή μας απόφαση να αποφύγουμε τη χρήση διαφημίσεων, με μορφή ενοχλητικών banners που ξέρουμε ότι συχνά εμποδίζουν την ευχάριστη εμπειρία του χρήστη αλλά και ενοχλούν και εμάς τους ίδιους όταν χρησιμοποιούμε αντίστοιχα ιστοσελίδες/ apps. Αναπτύξαμε λοιπόν ένα διαφορετικό business model που θα στηρίζεται σε win win «ξεκλειδώματα» μεταξύ χρηστών και brands. Άλλωστε το μέλλον για τους μαρκετίστες βρίσκεται και στο mobile, με το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς mobile marketing να υπολογίζεται στα 216 δις δολάρια μέχρι το 2021.

Ο ανταγωνισμός για μερίδιο στο marketing budget τους σε Ελλάδα και άλλες αγορές είναι βέβαια σκληρός. Η απάντησή μας είναι η κατάλληλη προετοιμασία με customized λύσεις ανά πελάτη, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε brand και πάντα με συνέπεια και σεβασμό ως προς το concept και το USP της εφαρμογής μας αλλά και την ποιότητα στην εμπειρία του χρήστη που αποτελεί για εμάς πρωτεύουσα σημασία.

Τέλος, η ασφάλεια των δεδομένων και οι συχνές αλλαγές νόμων παγκόσμια σχετικά με τις πολιτικές και όρους χρήσης τέτοιων εφαρμογών απαιτούν από εμάς το μέγιστο σεβασμό και προσοχή, τόσο για την ελληνική αλλά και ξένες αγορές που αποτελούν επόμενους στόχους μας. Για αυτό, η αξιόπιστη νομική βοήθεια ήταν για εμάς από την αρχή πρωτεύον μέλημα για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Πώς πιστεύετε ότι το επιχειρηματικό σας σχέδιο θα σας αποφέρει χρήματα

Tο επιχειρηματικό μας μοντέλο αποτελείται από τους παρακάτω πυλώνες:

Πρώτον, για τους χρήστες μας, θα υπάρχουν ευκαιρίες για in-app purchases και premium packages, σε περίπτωση που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετα προνόμια και διευκολύνσεις.

Δεύτερον, για τα brands, το SlotApp έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο μάρκετινγκ, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες τους όπως έρευνα, προώθηση, brand engagement, direct selling.

Το SlotApp είναι αυτοχρηματοδοτημένο προϊόν από την ομάδα. Σχεδιάζοντας όμως το roadmap και το marketing plan, υπολογίζεται ότι στους επόμενους  μήνες το SlotApp θα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερους από 5000 ενεργούς χρήστες, δίνοντάς μας το πράσινο φως να προσεγγίσουμε brands για λύσεις που εξυπηρετούν ανάγκες τους και θα άρεσαν επίσης στους χρήστες της εφαρμογής.

Σχετικά με το πλάνο μάρκετινγκ, μεγαλύτερη έμφαση του budget αυτόν τον καιρό δίνεται στην βελτιστοποίηση του προϊόντος βάσει feedback και αλλαγών της αγοράς. Νέα updates έρχονται με περισσότερα παιχνίδια για να κρατήσουν το ενδιαφέρον των χρηστών.  Η καλή φήμη μπορεί να αποδώσει καλύτερα σε υπάρχοντες και νεότερους χρήστες.

Milestones: Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο app store από την αρχή του χρόνου, ενώ λανσαρίστηκε επίσης στο Google Play την προηγούμενη εβδομάδα, έχοντας ξεπεράσει τους 1700 ενεργούς χρήστες μέχρι σήμερα που αυξάνονται καθημερινά.

Έχετε την κατάλληλη ομάδα για να εκτελέσετε σωστά την επιχειρηματική σας ιδέα;

Η ομάδα μας αποτελείται από 3 κύρια μέλη, που δουλεύουμε μαζί στο προϊόν περισσότερο από 1,5 χρόνο. Παρόλο που προερχόμαστε όλοι από διαφορετικά background και ενδιαφέροντα, μας ενώνει από την αρχή το ίδιο πάθος και όραμα για το SlotApp.

Συγκεκριμένα:

Ο Νίκος έχει επιτυχώς ολοκληρώσει μαθήματα κώδικα και συνεισφέρει στην ομάδα χάρη στο creative background του, καθώς διαθέτει μία εμπειρία περισσότερων από 15 χρόνων στον κλάδο της διαφήμισης. Ο παρόν ρόλος του είναι Print and Digital Director σε μία από τις πιο μεγάλες πολυεθνικές διαφημιστικές στην Ελλάδα.

Η Γλυκερία ειδικεύεται στο Μάρκετινγκ και την επικοινωνία, ως απόφοιτη του ΟΠΑ και με περισσότερα από 3 χρόνια εμπειρίας στη διαφήμιση. Έχει ασχοληθεί σε business administration, marketing & communication strategy ρόλους και πρότζεκτ.

Ο Σπύρος διαθέτει επίσης μια εμπειρία περισσότερων από 15 χρόνων στον κλάδο του Retail, με ένα πολύ σημαντικό background σε sales, HR & business management. Ένα σημαντικό προσωπικό του milestone αποτελεί το πρώτο του startup, το gurubet.gr. Το Gurubet.gr απόδείχτηκε η πρώτη του startup επιτυχία, με αποτέλεσμα να καταφέρει να το πουλήσει με ένα πολύ καλό rate μερικά χρόνια πριν.

Τέλος, από την αρχή συνεργαζόμαστε με μία αρκετά έμπειρη ομάδα εξωτερικών συνεργατών στο κομμάτι του software development.