Νέο κεφάλαιο στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα από το smart fortwo electric drive

Νέο κεφάλαιο στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα από το smart fortwo electric drive

Για περισσότερα από 12 χρόνια το smart είναι το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης, συνδυάζοντας πρακτικότητα, οικονομία και το σεβασμό προς το περιβάλλον.

Αν θέλετε εύκολες και οικονομικές μετακινήσεις, χωρίς εκπομπές ρύπων, αλλά να απολαμβάνετε την οδήγηση, το smart fortwo electric drive με τον ηλεκτροκινητήρα του, είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για εσάς.

Ενώ σε όλο τον κόσμο ακόμη συζητούσαν την ιδέα του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, ήδη οι δύο πρώτες ηλεκτροκίνητες γενιές smart fortwo κυκλοφορούσαν στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Με την εμπειρία κάθε χιλιομέτρου και με τα σχόλια κάθε πελάτη γεννήθηκε το τέλειο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο ως αποτέλεσμα ενός μοναδικού σχεδιασμού.

Ο ηλεκτροκινητήρας ισχύος 55 kW (75hp) αναπτύσσει την πλήρη ισχύ των 130 Nm από τις πολύ χαμηλές στροφές, ενώ με μια μόνο κίνηση ο οδηγός έχει ασύγκριτες επιταχύνσεις σε 4,8 δευτερόλεπτα από 0 σε 60 km/h και 11,5 δευτερόλεπτα από 0 σε 100 km/h.

Εκτός από το περιβαλλοντικό προνόμιο, ο ηλεκτροκινητήρας, προσφέρει οικονομία στη συντήρηση, στην κατανάλωση, και την ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα είναι απολύτως ασφαλής και κάνει την οδήγηση άνετη και ξεκούραστη. H αυτονομία του smart electric drive είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Η μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 17,6 kWh παραμένει λειτουργική σε ένα μεγάλο εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών και διαθέτει υψηλότερη σταθερότητα κύκλων λειτουργίας, καθώς και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ επιτρέπει τη μερική φόρτιση ανά πάσα στιγμή, ώστε να μη σας «προδώσει» ποτέ. Ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τις συνθήκες κυκλοφορίας και τα ενεργά κυκλώματα κατανάλωσης, η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 145 km.

Η διαδικασία φόρτισης του smart electric drive είναι πολύ πιο απλή απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε. Αρκεί ο ιδιοκτήτης να συνδέσει το καλώδιο φόρτισης είτε με κάποια πρίζα του σπιτιού του, είτε σε κάποιο δημόσιο σταθμό φόρτισης όταν βρίσκεται καθ’ οδόν. Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε οικιακή πρίζα, χρειάζονται περίπου επτά ώρες.

Το smart electric drive είναι διαθέσιμο σε όλα τα χρώματα και τους συνδυασμούς που κυκλοφορούν και για τα βενζινοκίνητα μοντέλα είτε σε coupe είτε σε cabrio και είναι πλήρως εξοπλισμένο. Στο βασικό εξοπλισμό ξεχωρίζουν τα συστήματα ασφαλείας, το ηχοσύστημα, το δερμάτινο τιμόνι, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων, ο υπολογιστής ταξιδίου καθώς και οι ζάντες αλουμινίου 9 ακτίνων.

Επιπρόσθετα, το smart electric drive μπορεί να «εμπλουτιστεί» με κλωβό ασφαλείας tridion & καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών σε πράσινο electric, bodypanel και ζάντες αλουμινίου 9 ακτίνων σε λευκό crystal και στοιχεία εσωτερικού διάκοσμου σε πράσινο electric, εφόσον το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης. Το coupe μοντέλο των 55 kW (75hp) έρχεται στα € 24.500, ενώ το cabrio στα € 27.650.

Ο πελάτης για την αγορά ενός smart electric drive θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ της αγοράς τοις μετρητοίς οχήματος και μπαταρίας, χρηματοδότησης οχήματος και μπαταρίας και μίσθωσης οχήματος και μπαταρίας.

1/3

Διαβάστε ακόμα:

Η νέα εποχή των φωτοβολταϊκών

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Υπεύθυνη επιχείρηση με πράξεις

Το πρώτο ηλιακό όχημα made in Crete