Social Media: Κανόνες καλής συμπεριφοράς

Social Media: Κανόνες καλής συμπεριφοράς

Tα 5+1 διαδικτυακά ατοπήματα, που θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγουμε, όταν κάνουμε log in.

Δεν λέγονται τυχαία τόποι κοινωνικής δικτύωσης αφού κάθε λεπτό διεκδικούν και κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στις καθημερινές μας συναναστροφές.

Τα social media έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας και όπως καθετί που τείνει να μας γίνει συνήθεια ή μας έχει ήδη γίνει – και αφορά και άλλα πρόσωπα εκτός από εμάς τους ίδιους, έχουν κι αυτά τους δικούς τους κανόνες που μερικές φορές τυχαίνει να τους ξεχνάμε.

Το InStyle.gr συνέταξε μια λίστα με τα 5+1 διαδικτυακά ατοπήματα, που θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγουμε, όταν κάνουμε log in.

1. Selfies δίχως όρια
Δεν είναι κακό να θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανές τις στιγμές από τις καλοκαιρινές μας διακοπές ή εκείνη τη βόλτα για φαγητό και κους – κους, που απολαύσαμε με την καλύτερη μας φίλη αλλά το να προσπαθούμε να χωρέσουμε ένα καθημερινό, λεπτομερές πρόγραμμα στον προσωπικό μας λογαριασμό στο facebook ή το Instagram, είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτη κινητικότητα στα newsfeedτων άλλων και να αποβεί μοιραίο για τις σχέσεις μας με τους εικονικούς μας φίλους.

2. «Μισό λεπτό να τσεκάρω τα μηνύματα μου»
Ο πειρασμός είναι μεγάλος αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο αγενές από το να διακόπτουμε τη συνομιλία μας με κάποιον ή ακόμα χειρότερα να μη δίνουμε καμία σημασία στα λεγόμενα του, για να ελέγξουμε το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ή την home page μας στο facebook ή εκείνο το νέο ξεκαρδιστικό tweet. H κατάσταση αποκτά ακόμη πιο δυσάρεστα αποτελέσματα, αν ενδώσουμε στην κακή μας συνήθεια, κατά τη διάρκεια των πρώτων ραντεβού.

Διαβάστε ακόμη: Τι δεν κάνουμε όσο είμαστε online

3. Social Media + Business Meeting = Don‘t!
Φανταστείτε να ήσασταν στη θέση του συναδέλφου σας, που πέρασε το σαββατοκύριακο προσπαθώντας να υλοποιήσει εκείνη τη δύσκολη παρουσίαση και τη στιγμή που παίρνετε το λόγο για να μιλήσετε για τη δουλειά σας, να ακούγατε το πνιχτό γέλιο της διπλανής σας, η οποία μόλις διάβασε το τελευταίο μήνυμα, που κατέφθασε στο inbox της. Περαιτέρω σχόλια, περιττά.

Διαβάστε περισσότερα στο instyle.gr