Σόιμπλε: Δανειακή σύμβαση και Μνημόνιο πάνε μαζί

Σόιμπλε: Δανειακή σύμβαση και Μνημόνιο πάνε μαζί

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φαίνεται να απορρίπτει την πρόταση της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φαίνεται να απορρίπτει την πρόταση της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, δηλώνοντας στο κανάλι ZDF ότι δεν είναι προς συζήτηση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα ότι η Αθήνα θα ζητήσει εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης ο Σόιμπλε δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο, αλλά πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει δανειακή συμφωνία για την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης”.

Το ζήτημα “δεν είναι η παράταση ενός δανειακού προγράμματος, αλλά εάν αυτό το πρόγραμμα διάσωσης θα ολοκληρωθεί, ναι ή όχι”, δηλώνει ο Schaeuble στο ZDF.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στη γερμανική δημόσια τηλεόρασης ARD ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε εξάλλου ότι συνεχίζει να περιμένει δεσμευτικές και αξιόπιστες προτάσεις από την Αθήνα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Γερμανία και οι εταίροι του Eurogroup περιμένουν από την Ελλάδα προτάσεις συγκεκριμένες, βιώσιμες και δεσμευτικές.

Τόνισε δε ότι τα ελληνικά χρέη χρηματοδοτούνται τόσο μακροπρόθεσμα που «για τα επόμενα δέκα χρόνια» δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας της χώρας, ενώ επανέλαβε ότι η εξέλιξη εξαρτάται αποκλειστικά από την Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη: Σόιμπλε: Δανειακή σύμβαση και Μνημόνιο πάνε μαζί