«Σοκ για τις αγορές ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές»

«Σοκ για τις αγορές ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές»

Τι εκτιμά αναλυτής της Credit Agricole σε σημείωμα του προς πελάτες της τράπεζας.

«Σοκ» στα στοιχεία ενεργητικού (σ.σ. χρεόγραφα, μετοχές, έντοκους τίτλους κ.α.) της Ευρώπης μπορεί να προκαλέσει μια ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, στις ευρωεκλογές αυτής της εβδομάδας, σε μια συγκυρία που η Ελλάδα προσπαθεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, δηλώνει ο Μαρκ Μακόρμικ (Mark McCormick).

Ο στρατηγικός αναλυτής στην Credit Agricole κάνει αυτή την εκτίμηση σε σημείωμά του προς πελάτες της τράπεζας, μεταδίδει η συνδρομητική υπηρεσία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg. Στο ίδιο σημείωμα επισημαίνεται επίσης ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει αδιαφορία για τις ευρωεκλογές, καθώς αναδεικνύονται κίνδυνοι για τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία.

Βασικός κίνδυνος είναι η εξασφάλιση σημαντικής μερίδας της ψήφου από αντιευρωπαϊκά κόμματα, που πιθανώς θα αντιστρέψουν τμήμα της προόδου που έχει επιτευχθεί στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο σημαντικότερος κίνδυνος εντοπίζεται στην Ελλάδα, δεδομένης της πιθανότητας πρόωρων εκλογών εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει μεγάλο μέρος της ψήφου.

Οι εκλογές στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία είναι δευτερεύουσες έναντι της Ελλάδας, μολονότι και αυτές μπορούν να δοκιμάσουν τις ορέξεις των επενδυτών για ευρωπαϊκά στοιχεία ενεργητικού, τονίζεται στο ίδιο σημείωμα.

Διαβάστε ακόμη:

H Bank of America φοβάται πολιτικό «ατύχημα» στην Ελλάδα