Starbucks: Εργαζόμενοι με πτυχίο

Starbucks: Εργαζόμενοι με πτυχίο
Photo: REUTERS

Οικονομική ενίσχυση για τις σπουδές τους προσφέρει η εταιρεία. 

Υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ των επιτυχημένων εταιρειών και των εταιρειών που πετυχαίνουν αλλά σέβονται και τους εργαζόμενους.

Αφού οι υπάλληλοι είναι η «καρδιά της εταιρείας» κάποιοι επιχειρηματίες ξέρουν καλά πως οι αποδοτικοί υπάλληλοι είναι οι χαρούμενοι υπάλληλοι.

Γι αυτό το λόγο, η εταιρεία καφέ Starbucks αποφάσισε να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα το οποίο θα δίνει την δυνατότητα στους εργαζόμενους να αποκτούν πτυχίο από το Arizona State University με έκπτωση στα δίδακτρα.

Η εταιρεία θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 135.000 εργαζόμενους των καταστημάτων της Αμερικής, οι οποίοι δουλεύουν για περισσότερες από 20 ώρες τη βδομάδα, να σπουδάσουν ότι επιθυμούν.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν έκπτωση έως και 1.000 ευρώ στα δίδακτρα, ενώ μετά την αποφοίτηση τους δεν έχουν καμία «δέσμευση» με την εταιρεία. Μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται εκεί, μόνο εφ’ όσον το επιθυμούν.

Το ποσό που θα διαθέσει η εταιρεία είναι άγνωστο και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων στο online πρόγραμμα, αν και οι συμμετοχές αναμένονται να είναι πολλές. Για τα πρακτικά όμως το κόστος των σπουδών αγγίζει τις 10.000 δολάρια το χρόνο – όσο δηλαδή και ένα πτυχίο από κανονικό πανεπιστήμιο.

Τα Starbucks μαζί με το Πανεπιστήμιο αναμένονται να καλύψουν περίπου τις 6.500 χιλιάδες από το συνολικό ποσό των 20.000 των διδάκτρων, ενώ για τα υπόλοιπα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση για φοιτητικό δάνειο.

Διαβάστε ακόμα:

Στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών αρχών Apple και Starbucks

Αφήστε φιλοδώρημα στα Starbucks μέσω του κινητού σας

Starbucks και ελληνικό γιαούρτι μαζί από το 2014