Στάση αναμονής από το Ποτάμι μετά τα exit polls

Στάση αναμονής από το Ποτάμι μετά τα exit polls
(Ξένη δημοσίευση) Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μιλάει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην καθιερωμένη Σαββατιάτικη «ανάπαυλα» πριν από τις εκλογές όπου συναντήθηκε με φίλους, συνεργάτες και δημοσιογράφους στο καφέ του Εθνικού Γυμναστηρίου Αθηνών «Ι. Φωκιανός», το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015. Λίγο πριν αναχωρήσει για τα Χανιά όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού πέρασε μερικές χαλαρές στιγμές, με φαγητό, ποτό, κρητικές ρακές, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να παίξει και μπάσκετ στα ανοιχτά γήπεδα του «Φωκιανού», εκεί όπου έκλεισε χθες την προεκλογική εκστρατεία του Ποταμιού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ/ΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Την ανάγκη συνεργασίας προέταξαν πηγές από το Ποτάμι, αναμένοντας τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σε στάση αναμονής και χωρίς επίσημη αντίδραση βρίσκεται το Ποτάμι, περιμένοντας, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του, τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών οπότε και θα υπάρχει ασφαλής εικόνα.

Διευκρινίζουν πάντως ότι το Ποτάμι, επιμένει στη πάγια θέση του «για ανάγκη συνεργασίας την επόμενη μέρα όλων των κομμάτων που στήριξαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αυτό σημαίνει και τη ΝΔ» και προσθέτουν ότι, αυτό άλλωστε δείχνει και η μεγάλη αποχή.

Τα ίδια στελέχη και στο ερώτημα για το τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί, παρέπεμψαν στα δύο μεγάλα κόμματα του 30% τονίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να απαντήσουν.

«Εμείς δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μας θα εξαρτηθεί από τις θέσεις τις οποίες θα πάρει το κόμμα που θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα δούμε, θα κρίνουμε και αν χρειαστεί θα δώσουμε ψήφο ανοχής», ανέφεραν.