Στην εφορία εξοφλείται πλέον το «χαράτσι»

Στην εφορία εξοφλείται πλέον το «χαράτσι»

Έληξε χθες η προθεσμία αποπληρωμής του ΕΕΤΑ μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος - Διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ.

Στις κατά τόπους εφορίες θα πρέπει να απευθύνονται από εδώ και πέρα όσοι δεν κατέβαλαν το αντίτιμο του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων μέχρι χθες μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

«Όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν, δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία. Το ποσό αυτό δεν θα χαθεί, καθώς θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά. Το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στον λογαριασμό αυτό και πιο συγκεκριμένα με το λεκτικό “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ”», αναφέρει σε διευκρινιστική ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

«Αν από την παραπάνω πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του, τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας ένα πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα – ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο. Για τη διευκόλυνσή τους οι ανωτέρω πελάτες – πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ – είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας στο 11770».

Διαβάστε ακόμη:

Δεν πληρώνεις στη ΔΕΗ; Χρωστάς στην εφορία!

Πότε το χαράτσι της ΔΕΗ γίνεται οφειλή στην εφορία