Στουρνάρας κατά Βαρουφάκη: Είπε στην ΕΚΤ ότι είναι υπουργός χρεοκοπημένης χώρας

Στουρνάρας κατά Βαρουφάκη: Είπε στην ΕΚΤ ότι είναι υπουργός χρεοκοπημένης χώρας
O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλάει στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης, στη Βουλή, Τρίτη 11 Οκτωβρίου2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

"Είπα στον Μάριο Ντράγκι να μην τον ακούει" ανέφερε και περιέγραψε ως δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των δανειστών κατά της Ελλάδος.

Στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη επέρριψε ο Διοικητής της Τράπεζα της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, την πλήρη ευθύνη για την εκροή καταθέσεων και τα capital contrοls υποστηρίζοντας ότι οι χειρισμοί του και όχι οι δανειστές επέβαλαν πιστωτική ασφυξία της χώρα.

«Τι θέλατε να κάνει ο Διοικητής της ΕΚΤ; Πήγε ο κ. Βαρουφάκης και τους είπε ότι είναι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας» είπε ο κ. Στουρνάρας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Παπαδόπουλου ο οποίος του καταλόγισε ότι δεν αντιστάθηκε στην πιστωτική ασφυξία που επέβαλαν οι δανειστές την περίοδο του δημοψηφίσματος.

«Είπα στον Μάριο Ντράγκι: «μην τον ακούς» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας υπεραμυνόμενος των χειρισμών του και σημείωσε ότι ο διοικητής της ΕΚΤ του απάντησε: «δεν μπορώ να μην τον ακούω είναι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας σου». Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε, μάλιστα, ότι ουσιαστικά είχε διακόψει κάθε συνομιλία με τον κ. Βαρουφάκη εκείνη την περίοδο και συνομιλούσε τότε μόνον με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιάννη Δραγασάκη. «Τι να μιλήσεις με τον κ. Βαρουφάκη; Ανήκει σε άλλη σχολή σκέψης», σημείωσε.

Ο κ. Στουρνάρας απέρριψε, μάλιστα, τις αιτιάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση των δανειστών και την επιβολή των capital controls. Περιέγραψε, μάλιστα, ως δικαιολογημένη την απόφαση της ΕΚΤ να απορρίψει το αίτημα που υπέβαλε για την παροχή έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. «Χρειαζόμασταν τεράστια ρευστότητα και δε υπήρχαν εξασφαλίσεις. Επίσης είχαμε βγει από το πρόγραμμα και έτσι δεν είχαμε κάλυψη» σημείωσε.

Πηγή: news247.gr