«Στροφή στο υγροποιημένο φυσικό αέριο από το 2014»

«Στροφή στο υγροποιημένο φυσικό αέριο από το 2014»

Ομιλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Προσωπικό μου όραμα, όπως έχω θέσει εξ’ αρχής, είναι να προχωρήσουμε στον τομέα της ακτοπλοΐας στην τμηματική αντικατάσταση του κλασικού καυσίμου, του λεγόμενου ναυτιλιακού πετρελαίου, από το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Με αυτόν τον τρόπο, υιοθετούμε ένα καύσιμο πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ, επιπρόσθετα, εξασφαλίζουμε πολύ χαμηλότερα κόστη λειτουργίας, χαμηλότερη εκπομπή ρύπων και περισσότερα δρομολόγια. Βάζοντας πλώρη για την υλοποίηση της καινοτομίας αυτής, στοχεύουμε μέσα στο 2014 να υπάρχει ένα καράβι της ακτοπλοΐας, το οποίο θα κινείται πλέον με LNG». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με αφορμή τον εορτασμό σήμερα την παγκόσμιας ημέρα της ναυτιλίας που είναι αφιερωμένη στην Αειφόρο Ανάπτυξη.

Διαβάστε ακόμη: Η ελληνική ναυτιλία αψηφά την κρίση

Όπως επισημαίνει στο μήνυμά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, αναφερόμενος στην αειφόρο ανάπτυξη, «πρόκειται για μια έννοια εξαιρετικά επίκαιρη, αν αναλογισθεί κάποιος τις σύγχρονες απαιτήσεις για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, εντός του οποίου ο καθένας μας θα έχει την απρόσκοπτη δυνατότητα συμμετοχής και δημιουργίας. Είναι κοινή αντίληψη, άλλωστε, ότι οφείλουμε -μέσα από ένα περιβάλλον ασφάλειας και ευημερίας- να διασφαλίζουμε, παράλληλα, την κάλυψη των αναγκών και το μέλλον των επερχόμενων γενεών».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος «σε κάθε Έλληνα ναυτικό και σε κάθε μέλος της ναυτιλιακής μας κοινότητας» τονίζει: «όλοι μας υπηρετούμε ένα κοινό όραμα, να πάει η Ελλάδα μας ψηλότερα. Θέλουμε να δούμε τη σημαία μας να κυματίζει ακόμα ισχυρότερη στις θάλασσες όλου του κόσμου. Μέσα σε αυτό το ιερό σύμβολο, εξάλλου, περικλείονται 2.500 χρόνια ένδοξης ναυτικής ιστορίας. Είναι το σύμβολο που μας εμπνέει και μας υπενθυμίζει την Ελλάδα που έρχεται και την Ελλάδα που μεγαλώνει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Αλέξανδρος Βλάχος