Τα «χρυσά χρόνια» της Apple τελείωσαν

Τα «χρυσά χρόνια» της Apple τελείωσαν
Photo:

Γνωστός δισεκατομμυριούχος επενδυτής αιτιολογεί την άποψή του για την πορεία της εταιρείας.

O Peter Thiel έχει ισχνές προοπτικές για την πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο. O δισεκατομμυριούχος επενδυτής, διευθυντής της Facebook και έμπιστος φίλος του Ντόναλντ Τραμπ μοιράστηκε την πεποίθησή του ότι η «χρυσή εποχή» της Apple φτάνει στο τέλος της, σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στους New York Times.

Κατά την άποψή του, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει φτάσει το δυναμικό της αγοράς.

«Ξέρουμε πως είναι και τί κάνει ένα smartphone. Δεν είναι η υπαιτιότητα του Τιμ Κούκ, ωστόσο η καινοτομία της εταιρείας φαίνεται ότι δεν θα συνεχιστεί», είπε χαρακτηριστικά ο Thiel.

Το επιχείρημα του Αμερικανού επενδυτή, παρ’ όλα αυτά, φαίνεται να έχει σχέση με την πραγματικότητα, καθώς και οι επενδυτές έχουν εκφράσει από την πλευρά τους ανησυχίες ότι η Apple, της οποίας η αξία φτάνει πλεόν τα 600 δισ. δολάρια, δεν έχει να δώσει το «κάτι παραπάνω» στην αγορά προκειμένου να καταπολεμήσει τη μείωση των εσόδων της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο γίγαντας της τεχνολογίας ανέφερε ότι έχασε τους στόχους της για τις ετήσιες πωλήσεις και τα κέρδη της για πρώτη φορά από το 2009.