Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια

Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια

Καταρτίστηκε και φέτος η λίστα με τα κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι σχολές των εθνικών πανεπιστημίων στις ΗΠΑ, όπως το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, προσφέροουν ένα πλήρες φάσμα προπτυχιακών, καθώς και μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων γι αυτό και κάθε χρόνο μονοπωλούν της πρώτες θέσεις της λίστας με τα κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας. Στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν, επίσης, πανεπιστήμια που έχουν δεσμευτεί να παράγουν έρευνα πρώτης γραμμής.

Τα δέκα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια για το 2015 είναι τα εξής:

1.Πρίνστον

Το Πρίνστον ήταν το πρώτο πανεπιστήμιο που κατήργησε τα φοιτητικά δάνεια και τα αντικατέστησε με υποτροφίες, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους οικονομικά αδύναμους φοιτητές να σπουδάσουν.

2. Χάρβαρντ

Το φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο είναι τα παλαιότερο στη χώρα και προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, με αναγνωρισμένα σε όλο τον κόσμο πτυχία.

3.Γέιλ

Διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστημιακά κέντρα έρευνας. Το πανεπιστήμιο του Γέιλ αποτελείται από δώδεκα κολέγια που βοηθούν την μάθηση και την κοινωνικοποίηση των φοιτητών.

4.Κολούμπια

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια διαθέτει τρεις κλάδους προπτυχιακών σπουδών: το Columbia College, το τμήμα εφαρμοσμένων επιστημών και το τμήμα γενικών επιστημών.

5. Στάνφορντ

Το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ είναι γνωστό για το διακλαδικό σύστημα σπουδών που παρέχει, στο οποίο συνδυάζονται η διδασκαλία, η μάθηση και η έρευνα. Οι μαθητές έχουν πολλές ευκαιρίες να εμπλακούν σε ερευνητικά προγράμματα.

6. Πανεπιστήμιο του Σικάγο

Πέραν των αξιόλογων προγραμμάτων σπουδών που παρέχει, το πανεπιστήμιο του Σικάγο είναι επίσης γνωστό για την πληθώρα επιλογών που προσφέρει στους φοιτητές του για ψυχαγωγία.

7.ΜΙΤ

Το περίφημο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης προσφέρει υψηλού επιπέδου προγράμματα σπουδών στον τομέα της αρχιτεκτονικής, των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, καθώς και των οικονομικών επιστημών.

8.Ντιουκ

Το πανεπιστήμιο του Ντιουκ διαθέτει εξέχοντα προγράμματα καλών τεχνών και αρχιτεκτονικής, ενώ είναι επίσης γνωστό για τις ανταγωνιστικές αθλητικές ομάδες που διαθέτει.

9.Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια

Ιδρύθηκε από τον Benjamin Franklin και μέχρι σήμερα οι φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν σε ένα από τα τέσσερα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών: Τεχνών και των Επιστημών, Ιατρικής, Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών.

10. Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια

Το πανεπιστήμιο αυτό εστιάζει στην επιστήμη και την τεχνολογία της εκπαίδευσης και έχει χαμηλή αναλογία φοιτητών-καθηγητών (3: 1). Συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα με επιδοτήσεις από τη NASA, το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και το αμερικανικό υπουργείο Υγείας.