Τα κρουαζιερόπλοια «πιάνουν» Κίνα

Τα κρουαζιερόπλοια «πιάνουν» Κίνα

H μεγάλη στροφή της κρουαζιέρας στην Ασία και η τάση των Κινέζων να ξοδεύουν μεγάλα ποσά στις διακοπές τους. 

Η Royal Caribbean Cruises θα τοποθετήσει το νεότευκτο πλοίο της στη Σαγκάη, σε μια προσπάθεια να αρπάξει τα δολάρια των Κινέζων τουριστών. Το πλοίο, Quantum of the Seas, θα βρεθεί στην έδρα του στην Κίνα το 2015, και θα μεταφέρει ταξιδιώτες από τη Σαγκάη στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Η Royal Caribbean έχει ήδη τοποθετήσει δύο από τα πλοία της στην Ασία, σε προορισμούς όπως η Κουάλα Λουμπούρ, η Σιγκαπούρη, το Τόκιο και το Χονγκ Κονγκ.

Όμως, η προσθήκη του Quantum of the Seas – που διαθέτει 18 καταστρώματα (!) – δείχνει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει η εταιρεία την αγορά της Ασίας, και ιδιαίτερα την Κίνα.

Οι Κινέζοι πλέον ξοδεύουν περισσότερα από κάθε άλλον για ταξίδια. Το 2012, ξόδεψαν 102 δισεκατομμύρια για τουρισμό στο εξωτερικό, μια αύξηση 40%. Συγκριτικά, ΗΠΑ και Γερμανία μαζί ξόδεψαν 84 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κι όμως, υπάρχει ακόμα χώρος για περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ασία, σε μια ήπειρο που το 2013 αναλογούσε μόλις το 3.4% της χωρητικότητας των κρουαζιερόπλοιων παγκοσμίως.

Εξάλλου, καμία ασιατική χώρα – ούτε καν η Κίνα – δεν βρίσκεται στη λίστα με τις 10 χώρες με τις περισσότερες κρατήσεις. Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκονται οι ΗΠΑ, απ’ την οποία προέρχεται πάνω από το 50% των επιβατών.

Διαβάστε περισσότερα: 

Λαμπερή αρχή για τη φετινή ελληνική κρουαζιέρα

Οι καλύτερες κρουαζιέρες του κόσμου