Τα «μαζεύει» τώρα η Ιταλία, μετά τη δήλωση περί εξόδου από το ευρώ

Τα «μαζεύει» τώρα η Ιταλία, μετά τη δήλωση περί εξόδου από το ευρώ

Ο εκπρόσωπος της Λέγκας του Βορρά που προκάλεσε μίνι-πανικό στις αγορές ανασκευάζει τώρα τις προηγούμενες δηλώσεις του.

 

Η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να αποχωρήσει από το ευρώ, δήλωσε ο Κλαούντιο Μπόργκι, εκπρόσωπος επί των οικονομικών θεμάτων της Λέγκας, διευκρινίζοντας τις προηγούμενες δηλώσεις του που προκάλεσαν αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Η αποχώρηση από το ευρώ δεν είναι στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και δεν σχεδιάζει να κάνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Μπόργκι, ένας ευρωσκεπτικιστής οικονομολόγος, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Reuters.

Νωρίτερα, το ιταλικό spread ξεπέρασε τις 300 μονάδες βάσεις, λίγο μετά της δήλωση Μπόργκι ότι σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι η Ιταλία θα είχε πιο ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες εάν βρισκόταν εκτός του ευρώ.

«Απλά επανέλαβα αυτό που έλεγα πάντα: ότι προσωπικά είμαι πεπεισμένος πως η Ιταλία θα είναι καλύτερα με το δικό της νόμισμα αλλά αυτό δεν είναι στο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Είναι η πάγια απάντησή μου, το έχω πει χίλιες φορές», δήλωσε ο Μπόργκι στο Reuters.

Ο Μπόργκι είναι βουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής προϋπολογισμού στην κάτω βουλή του ιταλικού κοινοβουλίου, αλλά δεν είναι υπουργός.