Τα σχέδια της Coca Cola για την Ελλάδα

Τα σχέδια της Coca Cola για την Ελλάδα

Ο Μουχτάρ Κεντ, ο «πιο Έλληνας Τούρκος» πρόεδρος της Coca Cola, μιλάει για την ελληνική οικονομία, και τις επενδύσεις που ετοιμάζει στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές του ρίζες, καθώς όπως λέει ο ίδιος παππούς του ήταν Έλληνας με καταβολές από την Μυτιλήνη, τον οδήγησαν όχι απλώς να πει το ναι στον Γιώργο Δαυίδ στη σύσταση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, αλλά να έχει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της για ανασυγκρότηση και ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Muhtar Kent, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Coca Cola, και ο «πιο Έλληνας Τούρκος που έχω γνωρίσει», όπως ανέφερε αστειευόμενος ο Πρόεδρος Κλίντον, έδωσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Καθημερινή και στον ανταποκριτή της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αθανάσιο Έλλις.

Διαβάστε ακόμη: Coca Cola: Η Αθήνα επελέγη ως έδρα του νέου Citizen Interaction Center

Σύμφωνα ο κ. Κent, ο οποίος ανέφερε ότι παρακολουθεί από κοντά τις οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας, έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. «Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για οποιονδήποτε να πει ότι η κρίση έχει τελειώσει, αλλά η βελτίωση σε επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα είναι σίγουρα καλά σημάδια. Επίσης ένα άλλο καλό σημάδι είναι ότι έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο 2014. Σε εμένα φαίνεται ότι οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς».

Επίσης τόνισε ότι η κρίση είναι μία ευκαιρία για την χώρα να επαναπροσδιορίσει την πορεία της προς τα εμπρός η οποία πιστεύει ότι περνάει μέσα από την αναζωπύρωση της ανάπτυξης και της καινοτομίας.

Σε ότι αφορά τα σχέδια του κολοσσού που ακούει στο όνομα Coca Cola για τη χώρα μας, έκανε αναφορά στο Citizen Interaction Center (CIC) που θα ξεκινήσει μέσα στο 2014 με έδρα την Ελλάδα και θα αφορά 23 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη: Coca Cola 3Ε: Eπενδύσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα είπε ότι το CIC είναι μία καινοτόμα μονάδα αλληλεπίδρασης με τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τα social media η οποία θα δίνει δυνατότητες αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πελάτες και τους fun της Coca Cola. «To CIC θα αρχίσει να λειτουργεί μέσα στο 2014 και όταν θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη το 2015 θα εξυπηρετεί 23 χώρες και 10 specialists των social media. Επιπλέον η Coca Cola στην Ελλάδα είναι η πρώτη εταιρεία η οποία προσφέρει την υποστήριξη της στο hub Global Shapers στην Αθήνα. Οι Global Shapers είναι μία πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που δημιουργήθηκε το 2011 η οποία αναπτύχθηκε και διευθύνεται από νέους ανθρώπους που θέλουν να συνεισφέρουν στις κοινότητές τους και να κάνουν την θετική διαφορά στον κόσμο».

Παράλληλα ο Muhtar Kent προανήγγειλε την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσα από mentoring και χορηγίες startup weekends. «Ως μέρος της δέσμευσης μας να στηρίξουμε την ανάκαμψη στην Ελλάδα συμβάλλοντας στην αξιοποίηση του τεράστιου ικανότητα της ελληνικής νεολαίας σχεδιάζουμε περισσότερες πρωτοβουλίες το 2014 που θα συνεχίσουν να οδηγούν την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων».

Διαβάστε ακόμη: Επένδυση 100 εκατ. ευρώ στις ΜμΕ από την «Ελληνική Πρωτοβουλία»

Σε ότι αφορά το προσωπικό του ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την ενεργή του συμμετοχή στην Ελληνική Πρωτοβουλία ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι μια σημαντική αγορά για την Coca Cola άλλα έχω και ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς αφού ο παππούς μου ήταν Έλληνας. Αυτός ήταν και ο λόγος που μαζί με τους άλλους επιχειρηματίες δημιουργήσαμε και στηρίξαμε τις προσπάθειες της Ελληνικής Πρωτοβουλίας».

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελληνική Πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε με ιδρυτικά μέλη πέρα τον Muhtar Kent τους Γ. Δαυϊδ, Α. Λιβέρη, Γ. Λογοθέτη και Γ. Στάμα έχει προσαρτήσει ως μέλη της και υποστηρικτές της, περισσότερα από 35 ηχηρά ονόματα του παγκόσμιου επιχειρείν. Ανάμεσα σε αυτά είναι η Α. Huffington, ο δισεκατομμυριούχος John Catsimatides, που έγινε γνωστός από την υποψηφιότητα του για το χρίσμα του δημάρχου της Νέας Υόρκης, η οινοπαραγωγός από την Γαλλία C. Mentzelopoulos, οι εν Ελλάδι εγκαταστημένοι Πάνος Μαρινόπουλος και Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος .