Τέλος εποχής για τον Μαρκ Τζέικομπς

Τέλος εποχής για τον Μαρκ Τζέικομπς

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας επιβεβαίωσε πως εγκαταλείπει την Louis Vuitton.

Ο κορυφαίος Αμερικανός σχεδιαστής μόδας Μαρκ Τζέικομπς εγκαταλείπει την Louis Vuitton, δήλωσε σήμερα στην «Βίβλο» της μόδας Women’s Wear Daily ο Μπερνάρ Αρνό, ο επικεφαλής του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, στον οποίο ανήκει και ο γαλλικός οίκος.

Την είδηση επιβεβαίωσε στην αμερικανική εφημερίδα και ο ίδιος ο Τζέικομπς, όπως και ο συνεργάτης του Ρόμπερτ Ντάφι, δίνοντας τέλος στις σχετικές φήμες που οργίαζαν για μήνες.

Ο 50χρονος Τζέικομπς, ο οποίος παρουσίασε σήμερα την τελευταία του συλλογή στο Παρίσι, ήταν για 16 χρόνια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Louis Vuitton, ο οποίος εξασφαλίζει το κύριο μέρος της κερδοφορίας του LVMH, του πρώτου παγκοσμίως ομίλου ειδών πολυτελείας.

«Δεν λέω ποτέ αντίο», δήλωσε ο Μαρκ Τζέικομπς μετά την επίδειξη, η οποία δεν άφηνε καμία αμφιβολία. Σε σημείωμά του προς τους προσκεκλημένους, ο Τζέικομπς ευχαριστούσε τις γυναίκες που τον ενέπνευσαν, από την Εντίθ Πιαφ ως την Κέιτ Μος, το περιβάλλον του, όπως και τον Ρόμπερτ Ντάφι και τον Μπερνάρ Αρνό. Το ντεκόρ εξάλλου θύμιζε προηγούμενες επιδείξεις μόδας του διάσημου σχεδιαστή.

Ο Τζέικομπς εγκαταλείπει την Louis Vuitton για να προετοιμάσει την είσοδο στο χρηματιστήριο της δικής του μάρκας, σύμφωνα με την WWD. Ο όμιλος LVMH, ο Ρόμπερτ Ντάφι και ο ίδιος ο σχεδιαστής διακρατούν από το ένα τρίτο της εταιρείας αυτής.

Το συμβόλαιο του Τζέικομπς στον Louis Vuitton εκπνέει σε μερικές εβδομάδες. Η προηγούμενη ανανέωσή του είχε γίνει μόνον για έναν χρόνο. Ο όμιλος LVMH αρνήθηκε να δεχθεί ερωτήματα σχετικά με την αποχώρηση του Τζέικομπς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη: Η πιο πλούσια «γαζέλα» του κόσμου