ΘΕΣγάλα: Ο συνεταιρισμός που έκανε τους Αθηναίους να πίνουν γάλα

ΘΕΣγάλα: Ο συνεταιρισμός που έκανε τους Αθηναίους να πίνουν γάλα

Οι καταναλωτές της πρωτεύουσας διψούν για αγνά - ποιοτικά προϊόντα και ο συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα» φροντίζει για να μην μείνει κανείς με ...στεγνό στόμα.

Σε 35 -από 29- θα ανέρχονται στο επόμενο δίμηνο οι Αυτόματοι Πωλητές Γάλακτος (ΑΤΜ) του ΘΕΣγάλα στην Αττική και ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο ανάπτυξης του δικτύου του στην πρωτεύουσα, ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ, η διοίκηση του συνεταιρισμού δεσμεύεται να προβεί την άνοιξη σε περαιτέρω ανακοινώσεις για τη διεύρυνσή του, αφού το πεδίο δράσης καταγράφεται σημαντικά ευρύ και η αποδοχή των καταναλωτών θετική.

Αυτό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του συνεταιρισμου, Γιάννης Γιαννακόπουλος, σχολιάζοντας «ως φάνηκε, οι καταναλωτές των Αθηνών διψούσαν για αγνά/ποιοτικά προϊόντα». Πρόσθεσε ότι ημερησίως διατίθενται, μέσω των ΑΤΜ του συνεταιρισμού, στην Αττική 22-25 τόνοι φρέσκου γάλακτος και άλλοι τόσοι στα 17 και 16 σημεία πώλησης του συνεταιρισμού σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα αντίστοιχα. Συνολικά ο συνεταιρισμός έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ από την ημέρα που έκανε το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά.

Ο κ. Γιαννακόπουλος διευκρίνισε ότι τα σημεία πώλησης του συνεταιρισμού που λειτουργούν στην Αττική είναι εγκατεστημένα περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας, από Μαρούσι και Χαλάνδρι μέχρι Νέα Ιωνία και Ηλιούπολη και στον Πειραιά, από Χαϊδάρι και Μοσχάτο, έως και το Φάληρο. Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα, επισήμανε ότι έως τις 15 Ιανουαρίου 2017 θα κυκλοφορήσει ένας νέος κωδικός και ως το τέλος του τρέχοντος μηνός θα υπάρξει το «αδερφάκι» του, ανεβάζοντας το σύνολο των προσφερόμενων προϊόντων σε 11. Έκανε δε γνωστό ότι στο άμεσο μέλλον θα είναι πραγματικότητα και το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά που προαναγγέλθηκε ότι θα κυκλοφορήσει.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο των δοκιμών» είπε ο κ. Γιαννακόπουλος και πρόσθεσε: «Εάν δεν είμαστε σίγουροι, δεν θέλουμε να κυκλοφορήσουμε ένα προϊόν που δεν μας ικανοποιεί πλήρως».

Πάντως, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το «ανωτύρι», που αποτελεί συνδυασμό της παραδοσιακής γεύσης με τη φρεσκάδα του γάλακτος και τα χαμηλά λιπαρά, είναι το προϊόν που πάει… σφαίρα σε όλες τις περιοχές, όπου λειτουργεί ο συνεταιρισμός. Πρόκειται για κρεμώδες τυρί που παρασευάζεται από 100% φρέσκο γάλα με μόλις 12,4% λιπαρά.

Υπογραμμίζεται ότι αυτόματοι πωλητές του συνεταιρισμού λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρουν στους καταναλωτές: γάλα πλήρες (ενός και μισού λίτρου), γάλα ελαφρύ (ενός και μισού λίτρου), ημίσκληρο τυρί (συσκευασμένο), λευκό αγελαδινό τυρί (συσκευασμένο) και το σοκολατούχο γάλα θεςCHOCO. Τόσο τα τυριά όσο και το σοκολατούχο γάλα παρασκευάζονται από 100% φρέσκο αγελαδινό γάλα από τις φάρμες του ΘΕΣγάλα. Στους αυτόματους πωλητές, διατίθενται επίσης γυάλινα μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων και πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης, ενώ οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν και τα δικά τους μπουκάλια για την προμήθεια του γάλακτος.

Η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα είναι από 1 ευρώ το λίτρο (με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας του ΘΕΣγάλα) έως 1,10 ευρώ (με τη χρήση μετρητών). Ο καταναλωτής θα μπορεί να επιλέξει την ποσότητα που επιθυμεί (1 ή 1/2 λίτρο) και τη συσκευασία που επιθυμεί (γυάλινο, πολλαπλών χρήσεων μπουκάλι, ή πλαστικό μιας χρήσης).

Ο ΘΕΣγάλα ιδρύθηκε το 2011 και απαρτίζεται από 100 αγελαδοτρόφους και 50 φάρμες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, στις οποίες παράγονται καθημερινά 120 τόνοι φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύουν το 10% της εγχώριας παραγωγής. Το 2015 ο τζίρος ανήλθε σε 25 εκατ. ευρώ ενώ το 2016 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ. Το 2016 ο ΘΕΣγάλα έθεσε σε λειτουργία το νέο ιδιόκτητο, υπερσύγχρονο και πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο παστερίωσης γάλακτος στη Θεσσαλία.