«Θόρυβος» στο City από 12ποντα τακούνια

«Θόρυβος» στο City από 12ποντα τακούνια

Η εταιρεία Jimmy Choo, το αγαπημένο brand των γυναικών, ετοιμάζει είσοδο πολλών εκατ. στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Όσο κι αν λένε πως τα συναισθήματα έχουν σημασία, τα χρήματα πάντα παίζουν το ρόλο τους. Έτσι και η βρετανική εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής πολυτελών υποδημάτων Jimmy Choo ετοιμάζεται για θεαματική είσοδο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αξίας 1 δισ. στερλίνων (1,19 δισ. ευρώ), όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Η Βρετανίδα επιχειρηματίας Ταμάρα Μέλον, ιδιοκτήτρια των Jimmy Choo που έγιναν γνωστά από το σίριαλ “Sex and the City”, άνοιξε το πρώτο κατάστημα υποδημάτων ή καλύτερα το πρώτο τσαγκαράδικο στo ανατολικό Λονδίνο και κατάφερε να τα εδραιώσει  ανάμεσα στα καλύτερα υποδήματα στο χώρο της μόδας με 150 καταστήματα σε 32 χώρες σε όλο το κόσμο, εκτοξεύοντας έτσι το εισόδημα της στα ύψη.

Το 2011, μάλιστα, πούλησε τον τίτλο στον βιενέζικο οίκο μόδας Labelux για 525 εκατ. στερλίνες δηλαδή για το ποσό των 625 εκατ. ευρώ. Οι τιμές των υποδημάτων Jimmy Choo, αρχίζουν από 200 στερλίνες και μπορεί να ξεπεράσουν τις 2.000 στερλίνες!

Άμεσος στόχος της εταιρείας είναι να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια για να επεκταθεί στην Ασία, η οποία έχει αποδειχθεί μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, με αδυναμία στις βρετανικές μάρκες.

Οι υπόλοιποι οίκοι μόδας σε νούμερα σύμφωνα με τη Le Monde:

• Τα Salvatore Ferragamo αύξησαν κατά 20% τις πωλήσεις τους την περσινή χρονιά

• Η εταιρεία γυαλιών ηλίου και οράσεως Luxottica αύξησε το εισόδημα της στα 7,3 δισ. ευρώ χάρη στις πωλήσεις σε Κίνα και Βραζιλία

• Η Prada αύξησε τις πωλήσεις της κατά 15% αφήνοντας πίσω την Hermès με αύξηση της τάξης του 9%

Διαβάστε περισσότερα:

Υπερκαλύφθηκε το τριετές Ομόλογο Κυρίου Χρέους της Τράπεζας Πειραιώς

ΦΩΚΑΣ: Τέλος εποχής και επίσημα μετά από 78 χρόνια

Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες