Αναστολή λειτουργιών για Tripsta και airtickets: Τι θα γίνει με τα αεροπορικά εισιτήρια

Αναστολή λειτουργιών για Tripsta και airtickets: Τι θα γίνει με τα αεροπορικά εισιτήρια

Tripsta και airtickets προχωρούν στη διαδικασία ριζικής αναδιάρθρωσης.

 

H Tripsta και η airtickets ανακοίνωσαν ότι τις προσεχείς ημέρες είναι υποχρεωμένες να προβούν σε «ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας τους και να αναστείλουν προσωρινά την έκδοση μελλοντικών αεροπορικών εισιτηρίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Tripsta μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην ανακοίνωσή της η Tripsta κάνει λόγο για «άδικη συμπεριφορά συνεργατών», και συγκεκριμένα «πολυεθνικών εταιρειών διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων» τις οποίες κατηγορεί για «επιθετική και καταχρηστική συμπεριφορά απέναντί τους», η οποία «αποστράγγισε αιφνίδια τα ταμειακά τους διαθέσιμα».

Η Tripsta σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι κατέβαλε διαρκείς προσπάθειες να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις, εφαρμόζοντας ένα επιχειρηματικό πλάνο περικοπών δαπανών και εξισορρόπησης των προβλημάτων ρευστότητας των εταιρειών, οι οποίες «έχουν μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, είχαν ήδη αρχίσει να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα και δημιούργησαν βάσιμες προοπτικές για την επιχειρηματική ανάκαμψή τους».

Επιπλέον, αναφέρει η Tripsta, η καινοτόμος συμφωνία που πέτυχαν οι εταιρείες με την ΙΑΤΑ – που εκπροσωπεί 290 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο – και η πολύ ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τη θετική έκβαση του εγχειρήματος.

«Δυστυχώς, όμως, συγκεκριμένοι συνεργάτες, προσδοκώντας σε πρόσκαιρα οφέλη, αντί να σταθούν αρωγοί, υπονόμευσαν οποιοδήποτε σχεδιασμό και με απαράδεκτο τρόπο έπληξαν την επιβίωση των δύο εταιρειών. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσουν ένα τόσο ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, που κατέστησε αδύνατη τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας τους», σημειώνει η εταιρεία.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η Tripsta και η airtickets θα στραφούν νομικά και δικαστικά εναντίον των εταιρειών που προαναφέρονται. «Ωστόσο, η δικαστική διαδικασία είναι χρονοβόρος», σημειώνεται. «Ως εκ τούτου, οι εταιρείες, αφού εξάντλησαν κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκαν στη δύσκολη απόφαση της αναδιάρθρωσης και της προς το παρόν αναστολής έκδοσης μελλοντικών αεροπορικών εισιτηρίων».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρώτο μέλημα των εταιρειών υπήρξε η πλήρης εξασφάλιση των δεδουλευμένων και όλων των νόμιμων αποζημιώσεων προς τους εργαζομένους τους και η εξόφληση όλων των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tripsta δεσμεύεται στην ανακοίνωσή της ότι οι ιστοσελίδες των εταιρειών «λειτουργούν και θα λειτουργούν κανονικά». Τα εκδοθέντα εισιτήρια και οι κρατήσεις όλων των πελατών συνεχίζουν να είναι σε πλήρη ισχύ, συμπληρώνει η εταιρεία.

Ανακοίνωση της Aegean

Με αφορμή τις εξελίξεις με την εταιρεία, Tripsta, η Aegean Airlines έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει,  ότι, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πιθανές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία (Τravelplanet24 και Αirtickets), ότι η  συνολική έκθεση σε επίπεδο ομίλου εκτιμάται σήμερα σε ποσό που δεν ξεπερνά τα € 400 χιλ. ».