Tι απαντάει η Google στη μήνυση που κατέθεσαν υπάλληλοι της

Tι απαντάει η Google στη μήνυση που κατέθεσαν υπάλληλοι της
epa03209882 (FILE) A file photograph dated 10 April 2008 shows the Google logo at the Belgrave House in central London, Britain. Media reports on 07 May 2012 state that Google has been found guilty of breaching copyright in a case brought by Oracle regarding its programming language Java by a court in San Fransisco, USA. EPA/DANIEL DEME Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία τοποθετήθηκε επίσημα για τις καταγγελίες κάποιων υπαλλήλων της.

Με ανακοίνωσή της η Google τοποθετήθηκε στη μήνυση που κατέθεσε διευθυντής της εταιρείας κατηγορώντας την ότι παρανομεί απαγορεύοντας στους υπαλλήλους της να μοιράζονται τις ανησυχίες των με συναδέλφους τους, μετόχους της εταιρείας ή τα ΜΜΕ.

«Αυτή η μήνυση είναι αβάσιμη. Δεσμευόμαστε σε μια εσωτερική κουλτούρα που προάγει τον ανοιχτό διάλογο, που σημαίνει ότι συχνά μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους μας λεπτομέρειες που αφορούν στην κυκλοφορία προϊόντων και άλλες εμπιστευτικές εταιρικές πληροφορίες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Google.

Και προσθέτει: «Η διαφάνεια αποτελεί λίθο της κουλτούρας μας. Οι όροι εμπιστευτικότητας με τους υπαλλήλους έχουν σχεδιαστεί με στόχο την προστασία των ιδιοκτησιακών εταιρικών πληροφοριών, ενώ δεν αποτρέπουν τους υπαλλήλους από το να γνωστοποιούν πληροφορίες σχετικές με τους όρους και συνθήκες απασχόλησης ή θέματα που αφορούν στο χώρο εργασίας».