Την παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία επιθυμούν 58 βουλευτές της ΝΔ

Την παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία επιθυμούν 58  βουλευτές της ΝΔ
(Ξένη δημοσίευση) Υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη (Κ), συνεδρίασε το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, σε διευρυμένη σύνθεση, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ως κακή στιγμή για την έναρξη εσωκομματικών διαδικασιών θεωρούν οι 58 βουλευτές του ΝΔ την παρούσα συγκυρία. 

«Ο κύριος Μεϊμαράκης έχει πλήρη συναίσθηση των ευθυνών και με την ωριμότητα που τον διακρίνει θα δρομολογήσει και θα εγγυηθεί ο ίδιος τις διαδικασίες για το συνέδριο και την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ.

Μέχρι τότε όμως πρέπει να στηριχθεί από όλους (…) Θα ήταν ύβρις προς τους πολίτες αυτές τις κρίσιμες ώρες να κυριαρχήσουν προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες… τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού».
Είχαν προηγηθεί τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος, όπως ο Γιάννης Βρούτσης και ο Νίκος Δένδιας, οι οποίοι τάχθηκαν επίσης υπέρ της παραμονής του κυρίου Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ.

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να κρατήσει την αρχηγία μέχρι η χώρα να ολοκληρώσει αυτόν τον δύσκολο μεταβατικό κύκλο της κρίσης, τουλάχιστον μέχρι να κλείσει το θέμα του μνημονίου, να αποφύγουμε τις εκλογές πάση θυσία και να υπάρξει ομαλότητα στη διαδικασία της εξέλιξης της χώρας στα ζητήματα τα κοινοβουλευτικά», σημείωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε: «Δεν έχουμε χρόνο να οδηγήσουμε το κόμμα αυτή την ώρα σε μια εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου».