Η εταιρεία που υπόσχεται αποζημιώσεις σε όσους ταξιδιώτες το αξίζουν

Η εταιρεία που υπόσχεται αποζημιώσεις σε όσους ταξιδιώτες το αξίζουν

Τη μάχη με τις αεροπορικές εταιρείες δηλώνει ότι θα κερδίζει η AirHelp, και οι επενδυτές την πιστεύουν.

H εξυπηρέτηση πελατών σε μια αεροπορική εταιρεία δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο. Πλέον όμως υπάρχει μια νέα startup, η οποία μπορεί να πραγματοποιήσει αυτές τις κλήσεις για εσάς και να σας απαλλάξει από αυτή την κουραστική αναμονή και επικοινωνία.

Ο λόγος για την εταιρεία AirHelp, η οποία πρόσφατα έλαβε χρηματοδότηση ύψους 12 εκατ. δολαρίων από μια ομάδα επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων και των Khosla Ventures και Evan Williams.

Τί είναι: Η AirHelp υπόσχεται να λάβει τα χρήματα που δικαιούνται οι επιβάτες από τις αεροπορικές εταιρείες, όταν υπάρχει για παράδειγμα μια καθυστέρηση στην πτήση ή παραβίαση των αποσκευών. Η ιδέα αυτή έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών και μέχρι σήμερα η εταιρεία διαθέτει πελατολόγιο 900.000 ατόμων.

«Η AirHelp θέλει να αποβάλει την κουραστική αυτή διαδικασία από τους ταξιδιώτες», δήλωσε ο συν-ιδρυτής και CEO Henrik Zillmer στην ιστοσελίδα TechCrunch.

Το AirHelp θα είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό στην Ευρώπη, όπου οι ταξιδιώτες έχουν νόμιμο δικαίωμα αποζημίωσης σε περίπτωση που υπάρξει μια σοβαρή καθυστέρηση πτήσεων, ωστόσο για ένα ταξίδι στις ΗΠΑ είναι πιο δύσκολο διότι θα χρειαστεί να πληρώσετε ταξιδιωτική ασφάλιση.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η AirHelp δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους Αμερικανούς. Στην περίπτωση που κάποια πτήση είναι γεμάτη, η εταιρεία μπορεί να λάβει για τους δυσαρεστημένους πελάτες έως και 1.300 δολάρια.

Σημειώνεται ότι για αυτή τη διαδικασία η εταιρεία λαμβάνει το 25% των χρημάτων που επιστρέφονται στον πελάτη, ενώ υπάρχει ετήσια συνδρομή 20 δολαρίων για τα οποία η AirHelp παρακολουθεί όλες σας τις πτήσεις και σας ενημερώνει αυτόματα για τυχόν καθυστερήσεις.