Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ακαδημαϊκός συνεργάτης του Disrupt Greece 2018

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ακαδημαϊκός συνεργάτης του Disrupt Greece 2018

Στρατηγικό όραμα του Kολλεγίου είναι να αποτελέσει παράγοντα αναζωογόνησης της ελληνικής οικονομίας και φορέα  αλλαγής μέσω της εκπαίδευσης.

Στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή πραγματοποιείται φέτος το Bootcamp του μεγάλου διαγωνισμού επιχειρηματικότητας με θέμα «The future of work», το διήμερο 17-18 Σεπτεμβρίου.

Το Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ο ακαδημαϊκός συνεργάτης του Disrupt Greece για το 2018, εν προκειμένω το Deree – The American College of Greece και το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece.

Τον πολύ επιτυχημένο κύκλο καινοτομίας διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά το Fortune Greece και οι Industry Disruptors-Game Changers.

Το Bootcamp του φετινού Disrupt Greece, το οποίο έχει θέμα «The future of work», θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αγία Παρασκευή το διήμερο 17-18 Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει workshops και παρουσιάσεις από ειδικούς της αγοράς, οι οποίοι θα προσφέρουν συμβουλές και καθοδήγηση στις ομάδες που πρόκειται να συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό στις 25 Σεπτεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς.

«Οι φοιτητές του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας ενός διαγωνισμού επιχειρηματικότητας, να αλληλεπιδράσουν με τους διαγωνιζόμενους και τους κριτές, να έρθουν σε επαφή με καινοτόμες ιδέες και ενδιαφέροντες ανθρώπους, αλλά και να ωφεληθούν συνολικά από την εμπειρία του Bootcamp» σημειώνει η Νίκη Μπουτάρη, Αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με ευθύνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνία.

Στην κριτική επιτροπή που θα επιλέξει τους 3 νικητές στις 25 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει και καθηγητής του Alba Graduate Business School.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους νικητές του περσινού Disrupt Greece συγκαταλέγονται δύο απόφοιτοι του Alba Graduate Business School, οι Αθηνά Πωλίνα Ντόβα και Ηλίας Βαρθολομαίος, συνιδρυτές της εταιρείας Owiwi.

Η συμμετοχή του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στον θεσμό του Disrupt Greece απηχεί το στρατηγικό όραμα του Kολλεγίου να αποτελέσει παράγοντα αναζωογόνησης της ελληνικής οικονομίας και φορέα κοινωνικής αλλαγής μέσω της εκπαίδευσης και της γνώσης.

Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 143 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το γυμνάσιο και λύκειο Pierce, το Deree, που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής υποστήριξης.