Το Facebook θα εμφανίζει διαφημίσεις ακόμα και αν δεν το θέλετε

Το Facebook θα εμφανίζει διαφημίσεις ακόμα και αν δεν το θέλετε

Το Facebook μάχεται ενάντια στους αναστολείς των διαφημίσεων (ad blockers).

Το δημοφιλές μέσο, σχεδιάζει να εισάγει εργαλεία παράκαμψης των αναστολέων διαφήμισης, ακόμα και αν κάποιοι έχουν κατεβασμένα σχετικά λογισμικά που τους προστατεύουν.

Η ανανεωμένη αυτή έκδοση, που ανακοινώθηκε σήμερα, θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με το περιεχόμενο των διαφημίσεων που βλέπουν. Αν για παράδειγμα, δεν θέλει κανείς να συναντά διαφημίσεις σχετικές με ταξίδια, πλέον το Facebook θα το δίνει τη δυνατότητα να απομακρύνει την κατηγορία “ταξίδια” από τις προτιμήσεις των διαφημίσεων.

Αλλά, αυτός ο έλεγχος, δεν φτάνει στο σημείο της επιλογής να μην βλέπει ο χρήστης καμία διαφήμιση. “Όταν ρωτήσαμε τον κόσμο, γιατί χρησιμοποιεί τα λογισμικά αναστολής διαφημίσεων, μας απάντησαν ότι ο βασικός λόγος είναι διότι ήθελαν να σταματήσουν να βλέπουν ενοχλητικές διαφημίσεις”, εξηγεί ο Andrew Bosworth –  VP Διαφήμισης στη Facebook, και συμπληρώνει “Όσο εμείς, δίνουμε την δυνατότητα στους χρήστες να έχουν πραγματικά μεγάλη δύναμη σε ότι αφορά τον έλεγχο αυτού που βλέπουν, τόσο θα ξεκινήσουμε να εμφανίζουμε και διαφημίσεις στην οθόνη των ατόμων που χρησιμοποιούν τα εργαλεία αποκλεισμού”.

Τα λογισμικά αποκλεισμού, είναι περιζήτητα τον τελευταίο χρόνο, και το μέλλον των ηλεκτρονικών μέσων, δεν προβλέπεται ευοίονο, βάσει αυτού. Μάλιστα, ο Bosworth, αναφέρθηκε στην ψηφιακή δημοσιογραφία στην ανάρτηση αυτή, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες που απολαμβάνουμε ελεύθερα στο διαδίκτυο, στηρίζονται αποκλειστικά στις διαφημίσεις και οι διαφημίσεις δίνουν τη δύναμη του μοιράζεται κανείς τις πληροφορίες κάνοντας τον κόσμο πιο ανοιχτό.

Η επιτυχία των προωθητικών ενεργειών μέσω Facebook, και ιδιαίτερα μέσω της εφαρμογής του στο κινητό, έχει φτάσει να αξίζει  6.4 δισ. ευρώ σε πωλήσεις , μόνο κατά το δεύτερο τετράμηνο του έτους και ο αποκλεισμός διαφημίσεων, απειλεί σημαντικά την πορεία αυτή.