Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών
Photo:

Μια γεύση από την Πόλη του Φωτός στην καρδιά της Αθήνας!

Το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» είναι ένα νέο φεστιβάλ που φιλοδοξεί, όπως καταλαβαίνουμε, αμέσως, από τον τίτλο του, να δώσει στην Αθήνα λίγη από την γοητεία και την λάμψη που έχει η Πόλη του Φωτός. Ή έστω να αποτίσει φόρο τιμής στο πολεοδομικό σχέδιο των Κλεάνθη και Σούμπερ του 1833, που ήθελε την σημερινή οδό Φαβιέρου να ανήκει σε ένα από τα 4 βουλεβάρτα των Αθηνών.

Πρόκειται για μια ιδέα του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου που επικεντρώνει τα δρώμενά της στην υποβαθμισμένη περιοχή της πλατείας Βάθη καθώς και στους δρόμους τριγύρω της. Φαβιέρου, Μάγερ, Σονιέρου, Πουκεβίλ κ.ά). Εκεί όπου ήταν η καρδιά της πολιτιστικής Αθήνας μέχρι το 2οΠαγκόσμιο Πόλεμο.

Το πρώτο αυτό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Αλμπέρ Καμύ και στα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Χοροθέατρο, μουσικές εκδηλώσεις, καμπαρέ, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις δρόμου, παντομίμα, θεατρικές παραστάσεις καθώς και διαλέξεις για το έργο του Καμύ. Ένα αφιέρωμα στον ιμπρεσιονισμό, θα μπορούσε να το πει κανείς.

Τα δρώμενα του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο της Φίνος Φιλμ στον Άγιο Παύλο, στα θέατρα Αργώ, Αγγέλων Βήμα και Άλμα, στο Εθνικό Ωδείο, στον πεζόδρομο της Μαιζώνος, αλλά και σε κάποια ξενοδοχεία της περιοχής, σε σχολές και εστιατόρια.

Δείτε ακόμη: Η «Πόρνη του Οχάιο» βρίσκεται στην Αθήνα

Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ γαλλικής και ελληνικής γραμματείας και των τεχνών με έμφαση στο θέατρο καθώς και διαλέξεις για το πολιτιστικό παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της συνοικίας θα απασχολήσουν, επίσης, το 1ο Μικρό Παρίσι των Αθηνών. Ενδιαφέρον θα έχει και η παρουσίαση του λευκώματος με τίτλο «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών» αλλά και η προβολή βίντεο-animation και τέχνης Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Εμπνευσμένα βεβαίως από τον νομπελίστα Καμύ, την περιοχή του φεστιβάλ αλλά και τον Ιμπρεσιονισμό.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και την 1η διαμερισματική κοινότητα του Δήμου Αθηναίων.

Από τις 9 ως τις 16 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το Petit Paris d’ Athènes!

Δείτε ακόμη: Οι θάλασσες μέσα μας