To μήνυμα Τσίπρα σε Καμμένο: «Μπορώ να κυβερνήσω και χωρίς εσένα»

To μήνυμα Τσίπρα σε Καμμένο: «Μπορώ να κυβερνήσω και χωρίς εσένα»

Πώς μεταφράζεται η δήλωση του πρωθυπουργού στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνησή του δεν θα πέσει, ακόμη και αν άρει την εμπιστοσύνη του ο κυβερνητικός του εταίρος, Πάνος Καμμένος, εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ εκτιμά ότι αυτή θα έρθει στη Βουλή περίπου τον Μάρτιο. Παράλληλα, αναγνωρίζει ότι ο κυβερνητικός του εταίρος, οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, μπορεί να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, αλλά εμφανίζεται αισιόδοξος.

Αυτό σημαίνει πως το Μαξίμου εκτιμά ότι σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας μπορεί να εξασφαλίσει 151 ψήφους και πως η κυβέρνηση θα παραμείνει στη θέση της χωρίς τους βουλευτές των ΑΝΕΛ. Επίσης, από τη δήλωση προκύπτει πως το Μαξίμου εκτιμά ότι δεν τίθεται θέμα απώλειας της δεδηλωμένης.

Πάντως, το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι το «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών δεν συνεπάγεται και το «ναι» σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας.

Το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και η διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας και στις δύο χώρες έχει δρομολογήσει εξελίξεις στην Αθήνα, με τα σενάρια για τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες να διαδέχονται το ένα το άλλο, αφού κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα αν οι κάλπες στην Ελλάδα θα στηθούν πριν από την κύρωση της συμφωνίας ή μετά