Τσακαλώτος για αφορολόγητο: Κίνδυνος να ζητήσει το ΔΝΤ μείωση από το 2019

Τσακαλώτος για αφορολόγητο: Κίνδυνος να ζητήσει το ΔΝΤ μείωση από το 2019

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει ακόμα πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα να αντιμετωπίσει. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, υπάρχει κίνδυνος το ΔΝΤ να ζητήσει μείωση στο αφορολόγητο από το 2019.

«’Εχουμε δυο κινδύνους. Ο ένας είναι οι τράπεζες. Ο άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει το 2019 η μείωση του αφορολόγητου. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον κίνδυνο που απορρέει από τις τράπεζες και στα προβλήματα με τους πλειστηριασμούς επισημαίνοντας οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματα τους.

«Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα», παραδέχθηκε ακόμα.

Σχετικά με το αφορολόγητο, όπως σας είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό το Fortune, είναι στην ατζέντα του Ταμείου να ζητήσει την εφαρμογή της μείωσης του από το 2019. Μάλιστα σε πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», το ΔΝΤ θα ζητήσει στην τέταρτη αξιολόγηση να ισχύσει η μείωση από την 1η Ιανουαρίου 2019 και όχι από το 2020.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές, φέρεται αποφασισμένο να απαιτήσει την καθήλωση του αφορολογήτου στην περιοχή των 5.700 έως 6.600 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων, από 1ης Ιανουαρίου 2019, από 8.636 έως 9.545 σήμερα, βάζοντας στο κάδρο των φόρων εισοδήματος ακόμα και όσους κερδίζουν 500 ευρώ τον μήνα. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον Μάιο.

Διαβάστε σχετικά: «Βόμβα» από το ΔΝΤ για το αφορολόγητο