Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά

Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλά στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος του , Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 ,. Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Το στίγμα και τις προθέσεις της κυβέρνησης για την πορεία της δίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την πορεία της διαπραγμάτευσης και επιχειρεί να καθησυχάσει τα στελέχη που έχουν εκφράσει προβληματισμό στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τη πλευρά μας επαναλαμβάνουμε με σταθερότητα, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα: Δεν θα δεχτούμε άλλα παιχνίδια στη πλάτη του ελληνικού λαού. Να ξέρουν ότι παίζουν με τη φωτιά όποιοι παίζουν παιχνίδια για «ευρωζώνη δύο ταχυτήτων», για διασπάσεις και διαιρέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιείται σήμερα κι αύριο, τονίζοντας ότι η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά, χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών και σε θέματα που αφορούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Όσο η Ευρώπη θα παραμένει άβουλη, αδύναμη, ανίσχυρη, τόσο θα ενισχύονται οι δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού.Η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα. Η κρίση είναι παρελθόν. Το 2017 θα είναι ένας χρόνος κρίσιμος για την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά κλονίζεται η ευρωαντλαντική σχέση και ο προσανατολισμός της».

«Να σταματήσει η επιθετικότητα του κ. Σόιμπλε εναντίον της Ελλάδας»

Θέλω να παρακαλέσω θερμά την Καγκελάριο κ. Μέρκελ να αποθαρρύνει τον υπουργό Οικονομικών από αυτή τη διαρκή επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και από τις υποτιμητικές αναφορές. Η προεκλογική περίοδος σε μια χώρα δεν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σε μια άλλη χώρα.