Το Twitter ταχύτερο από τα «αρχαία» μέσα ενημέρωσης

Το Twitter ταχύτερο από τα «αρχαία» μέσα ενημέρωσης

Δείτε πως η πλατφόρμα δικτύωσης «απειλεί» τα ειδησεογραφικά μέσα. 

Ο τίτλος που χρησιμοποιήσαμε δεν είναι ακριβώς είδηση, καθώς το Twitter έχει ήδη επιβεβαιώσει την ταχύτητα του σε σχέση με παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης σε αρκετά συμβάντα μέχρι τώρα. Οι χρήστες του δημιουργούν ένα παγκόσμιο δημοσιογραφικό δίκτυο που τροφοδοτεί πληροφορία σε μορφή κειμένου, εικόνας και video. Ωστόσο, η πρόκληση για το νέο μέσο, είναι σύμφωνα με τους αναλυτές, η πιστοποίηση της αυθεντικότητας των ειδήσεων.

Πριν από μια εβδομάδα περίπου, μια έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή του Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το πυροσβεστικό τμήμα της Νέας Υόρκης, η έκρηξη έγινε περίπου στις 9:31. Περίπου 12 λεπτά αργότερα, οι πρώτες πληροφορίες από το χώρο της έκρηξης ήταν ήδη δημοσιευμένες στο Twitter, ενώ η είδηση παρουσιάστηκε στο πρώτο τηλεοπτικό κανάλι 20 λεπτά αργότερα.

Η εταιρεία Dataminr, η οποία ειδικεύεται σε αλγορίθμους ανάλυσης πληροφοριών, χρησιμοποίησε αυτό το συμβάν για να αποδείξει ότι το Twitter μπορεί να αυτοεπαληθεύεται όσον αφορά την εγκυρότητα μιας είδησης. Οι αλγόριθμοι της παρακολούθησαν τα tweets που δημοσιεύτηκαν από την περιοχή και έδωσαν έγκριση για την εγκυρότητα της είδησης περίπου 200 δευτερόλεπτα μετά την πρώτη δημοσίευση.

Ωστόσο, η εταιρεία διευκρινίζει ότι χρειάζεται ένας ελάχιστος αριθμός από διαφορετικά tweets, προκειμένου ο αλγόριθμός της να πιστοποιεί την εγκυρότητα ενός συμβάντος.

Πηγή: digi1.gr

Διαβάστε ακόμα:

Fortune: Ποιοι είναι οι δέκα σπουδαιότεροι ηγέτες

Google Glass με ιταλική υπογραφή

Ο άλλος μου εαυτός είναι ρομπότ