Twitter: Τρελάθηκαν ή όχι οι επενδυτές;

Twitter: Τρελάθηκαν ή όχι οι επενδυτές;

H «κούρσα» της μετοχής του μετά τo ντεμπούτο στο ταμπλό της Wall Street. 

Εντυπωσιακό ήταν από κάθε άποψη το «ντεμπούτο» του Twitter στο Χρηματιστήριο της Wall Street. Οι επενδυτές είδαν τη τιμή της μετοχής από τα 26 δολάρια της εισαγωγής να φτάνει μέχρι και τα 45 δολάρια και να κλείνει τελικά στα 44,9 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο άνω του 70%.

Είναι υπερβολικό αυτό το ποσοστό ανόδου; O επικεφαλής της επενδυτικής στήλης Lex των Financial Times, Robert Armstrong, απαντά για το εάν τα επίπεδα αυτά είναι υπερβολικά.

Σύμφωνα με τον αναλυτή , εάν το Twitter αναπτυχθεί όπως το Facebook για την επόμενη πενταετία, έχει νόημα να δώσει κανείς 45 δολάρια για τη μετοχή. Και την ανάπτυξη την ορίζει βάσει της πορείας των διαφημιστικών εσόδων της εταιρείας, το οποία πρέπει να φτάσουν στα εντυπωσιακά επίπεδα της εταιρείας του ανταγωνιστή Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Διαβάστε ακόμη: Ο πιο ευτυχισμένος Έλληνας από την εκτίναξη του Twitter

Ο Armstrong επισημαίνει ότι η διαφορά ανάμεσα στην τιμή εισαγωγής των 26 δολαρίων και τα 45 δολάρια, επίπεδα στα οποία διαπραγματεύεται η μετοχή, είναι 1,5 δισ. δολάρια, τα οποία έλαβαν οι μέτοχοι που συμμετείχαν στη δημόσια εγγραφή και όχι η εταιρία.

Είναι θέμα πολιτικής, εξηγεί, καθώς μετά το «στραπάτσο» των επενδυτών στην περίπτωση του Facebook, η εταιρία ήθελε να είναι σίγουρη ότι οι αρχικοί επενδυτές θα είναι ικανοποιημένοι και έτσι, εάν η εταιρία τους ζητήσει νέα κεφάλαια δεν θα έχουν πρόβλημα να συμβάλλουν.