Βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τη Ryanair

Βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τη Ryanair

Η εταιρεία χαμηλού κόστους μπαίνει δυναμικά στην ελληνική αγορά των αερομεταφορών - Δέκα πτήσεις ημερησίως από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. 

H Ryanair, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πλαίσιο της επένδυσης της ύψους 280 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, θα ανοίξει την δεύτερη και την τρίτη βάση της σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα (η εταιρεία έχει συνολικά 64 βάσεις).

Η κίνηση αυτή θα γίνει από Απρίλιο και η εταιρεία θα διαθέσει τρία αεροσκάφη (2 αεροπλάνα με βάση την Αθήνα και ένα με βάση την Θεσσαλονίκη). Από Αθήνα τα δρομολόγια είναι για 6 νέους προορισμούς προς: Χανιά, Λονδίνο (Στανστεντ), Μιλάνο (Μπέργκαμο), Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη. Οι έξι νέοι προορισμοί θα ισχύσουν από τον Απρίλιο, ενώ οι κρατήσεις ξεκινούν από αύριο στην ryanair.com. Συνολικά η νέα βάση μόνο στην Αθήνα θα εξυπηρετεί 1,2 εκατ. επιβάτες ετησίως και θα δημιουργήσει 1.200 νέες θέσεις εργασίας, με πάνω από 150 πτήσεις εβδομαδιαίως.

Easyjet vs Ryanair: Αερομαχίες χαμηλού κόστους στην Ελλάδα

Για να γιορτάσει τη νέα της βάση στην Αθήνα και τις 6 νέες διαδρομές, η Ryanair, ξεκινά εκπτώσεις σε θέσεις με ειδικές τιμές για ταξίδια στην Ευρώπη και για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Οι θέσεις θα είναι διαθέσιμες εως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου.

Τα έξι δρομολόγια από Αθήνα έχουν ως ακολούθως:

Χανιά: 4 ημερησίως
Λονδίνο: 2 ημερησίως
Μιλάνο: 2 ημερησίως
Πάφος: 2 ημερησίως
Ρόδος: 2 ημερησίως
Θεσσαλονίκη: 10 ημερησίως

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε τη δεύτερη ελληνική βάση (63η συνολικά) στη Θεσσαλονίκη τον ίδιο μήνα (Απρίλιος 2014), με ένα αεροπλάνο και τρεις νέους προορισμούς (16 σε σύνολο), μια επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ. Οι νέοι προορισμοί είναι: Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία. Η εταιρεία γιορτάζει τη νέα βάση στη Θεσσαλονίκη με την έκδοση 100.000 θέσεων σε έκπτωση, με ειδικές τιμές για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου. Οι νέοι προορισμοί της Ryanair θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και θα είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα ryanair.com από αύριο.

Στην Αθήνα σήμερα, ο David O’Brien, Director of Flight Operations and Ground Operations της εταιρείας, είπε: «Η Ryanair, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την Αθήνα ως την τρίτη βάση στην Ελλάδα μετά από τα Χανιά και την Θεσσαλονίκη. Αυτές οι 6 νέες διαδρομές, που θα πολλαπλασιάσουν τη συχνότητα των ημερησίων διαδρομών σε Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη, θα είναι ιδανικές για επαγγελματικά ταξίδια, καθώς και για οικογενειακές αποδράσεις από το καλοκαίρι του 2014. Αυτοί οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να απολαύσουν τη βελτιωμένη εξυπηρέτηση της Ryanair. Οι 6 νέες διαδρομές μας με βάση την Αθήνα θα επιτρέψουν στους Έλληνες καταναλωτές και επισκέπτες να ξεφύγουν από τα υψηλά κόμιστρα των Aegean/Ολυμπιακής και αντ‘αυτού να απολαύσουν τα πραγματικά χαμηλά κόμιστρα την υποδειγματική συνέπεια και εξυπηρέτηση πελατών της Ryanair».

Διαβάστε ακόμη: Βολές της Ryanair προς «Ελ. Βενιζέλος» και Αegean

Η αναπληρώτρια διευθύντρια της ανάπτυξης δρομολογίων της Ryanair, Kate Sherry είπε: «Η Ryanair είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την Θεσσαλονίκη ως την 63η βάση (και δεύτερη βάση μας στην Ελλάδα) και να αποκαλύψει 3 νέες διαδρομές στην Αθήνα, την Πίζα και τη Βαρσοβία, οι οποίες ξεκινούν τον Απρίλιο ως μέρος του καλοκαιρινού μας προγράμματος για το 2014. Οι επισκέπτες της Ελλάδας μπορούν τώρα να νικήσουν την ύφεση και να ξεφύγουν από τα υψηλά κόμιστρα και την υπερχρέωση των καυσίμων με το να στραφούν στα χαμηλά κόμιστρα της Ryanair και στην εγγύησή μας ότι δε θα υπάρξουν υπερχρεώσεις καυσίμων μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των 16 ευρωπαϊκών προορισμών συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων και των Βρυξελλών, του Λονδίνου και του Μιλάνου.

Διαβάστε αύριο στο FortuneGreece.com: Συνέντευξη του Θόδωρου Βασιλάκη, προέδρου της Aegean , ο οποίος μιλάει για τα νέα σχέδια της εταιρείας, τις low cost αεροπορικές και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. 

Οι 1,6 εκατ. επιβάτες της Ryanair ετησίως, θα δημιουργήσουν 1.600 θέσεις εργασίας (τοπικά) στη Θεσσαλονίκη, μια καλοδεχούμενη ώθηση στην οικονομία. Οι νέες διαδρομές Αθήνα-Θεσσαλονίκη, θα επιτρέψουν στους Έλληνες καταναλωτές και επισκέπτες να ξεφύγουν απο τα υψηλά κόμιστρα των Aegean/Ολυμπιακής και αντ‘αυτού να απολαύσουν τα πραγματικά χαμηλά κόμιστρα, την υποδειγματική συνέπεια και εξυπηρέτηση πελατών της Ryanair».

Διαβάστε ακόμη: Η Aegean εγκαινιάζει την απευθείας σύνδεση Αμβούργου – Αθήνας