Βομβιστική επίθεση με νεκρούς στην Κίνα

Βομβιστική επίθεση με νεκρούς στην Κίνα

Στους 79 ανέρχονται οι τραυματίες και στους τρεις εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους, ύστερα από έκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό της Κίνας.

Έκρηξη σημειώθηκε έξω από έξοδο του σιδηροδρομικού σταθμού του Ουρούμτσι, στην πρωτεύουσα της δυτικής επαρχίας της Κίνας, Σιντζιάνγκ, νωρίτερα σήμερα, που είχε ως αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και 79 να τραυματιστούν, τέσσερις από τους οποίους είναι σοβαρά,όπως μετέδωσαν τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε να γίνουν «αποφασιστικές ενέργειες κατά των τρομοκρατών» μετά την βομβιστική επίθεση.

«Στην μάχη για την καταπολέμηση της βίας και της τρομοκρατίας δεν επιτρέπεται να υπάρχει ούτε μια στιγμή νωθρότητας και πρέπει να γίνουν αποφασιστικές ενέργειες για να κατασταλεί αποφασιστικά η ανεξέλεγκτη ορμή των τρομοκρατών», σημείωσε ο Σι, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων πρόσθεσε ότι αυτοί που πραγματοποίησαν την επίθεση στον νότιο σιδηροδρομικό σταθμό του Ουρούμτσι μαχαίρωσαν κάποιους ανθρώπους και στην συνέχεια πυροδότησαν εκρηκτικά.
Η έκρηξη, η οποία χαρακτηρίστηκε και από το Νέα Κίνα μια βίαιη τρομοκρατική επίθεση, έγινε την ημέρα που ο Κινέζος πρόεδρος ολοκλήρωνε μια επίσκεψή του στην περιοχή.

Η Λαϊκή Ημερησία, η επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, γράφει στο μικρομπλόγκ της ότι «δύο μαφιόζοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και σκοτώθηκαν» παρότι δεν κάνει λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.

Ο τρίτος νεκρός ήταν ένας άνθρωπος που βρισκόταν τυχαία στο σημείο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μαχαίρια και εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν στη θρασύτατη αυτή επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Ουρούμτσι, την πρώτη βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάνγκ τα τελευταία 17 χρόνια. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την άφιξη αμαξοστοιχίας από επαρχία που κατοικείται στη συντριπτική της πλειοψηφία από Κινέζους Χαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στην Σιντζιάνγκ, στην οποία οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι Ουιγούροι αποτελούν την κύρια εθνότητα, σημειώνονται συχνά βίαια επεισόδια, τα οποία το Πεκίνο καταδικάζει ως τρομοκρατικές ενέργειες και επιρρίπτει την ευθύνη γι’αυτά σε αυτονομιστικά και ισλαμιστικά κινήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα βλέπει η Κίνα

Το μεγαλύτερο Ισραηλινό fund στην «υπηρεσία» της κυβέρνησης